“Nekad mi je donosio bijele ruže, a sad ih ja njemu nosim na grob”: Bivša djevojka Tošeta Proeskog je dugo patila za njim, a ovako sada izgleda

spot_img

Toše Proeski, pjevač anđeoskog glasa sa osmijehom koji je svima grijao dušu, ostavio je iza sebe, sa svega 26 godina, vanvremenske hitove.

Cijeli svijet je očarao nevjerovatnim talentom, te se moglo nerijetko čuti da mu je samo nebo granica. Njegov amanet muzičkom svijetu je neprocjenjiv i upravo on će ga vječno čuvati od zaborava. Izvanrednu karijeru gradio je isključivo zahvaljujući impresivnim pjevačkim sposobnostima, bio je omiljen među kolegama, a mnogi od njih mu se i danas dive.

Mediji su ga povezivali sa raznim djevojkama, ali se Toše uvijek trudio da privatni život drži daleko od svjetla reflektora. Međutim, dobro je poznato da je velika ljubav Proeskog bila rukometašica Andrijana Budimir.

Naime, o vezi pjevača i sportistkinje dugo se šuškalo u medijima, ali oboje su izbjegavali da pričaju o tome javnosti. Prvi put su započeli romansu 2001. godine, mada brzo su podlegli pritisku i raskinuli. Da se radilo o velikoj i pravoj ljubavi govori činjenica da su se, ipak, pomirili 2007. i to na Tošetov rođendan 25. januara, a ubrzo počeli i da žive zajedno.

Iako su svi željeli da čuju Andrijaninu stranu priče, ona nikada nije govorila o njenoj romansi sa Proeskim. Nerijetko se može čuti da je upravo ova rukometašica bila najveća pjevačeva ljubav sa kojom je imao ozbiljne planove za budućnost.

– Nekad mi je Toše nosio bijele ruže, moje omiljeno cvijeće. Sad ih ja nosim njemu na grob. Doktor mi je zabranio da idem u Kruševo jer svaki put nakon što odem na Tošetov grob završim u bolnici – bila je rijetka Andrijanina izjava.

Kako su mediji tada pisali, veoma teško je podnijela Tošetovu smrt, sve vrijeme je ponavljala da ne zna kako će dalje nastaviti život i da joj je žao što pjevaču nije rodila dijete. Sa druge strane, nakon sahrane, ona nailazi na probleme sa pjevačevom porodicom.

Pored ovoga, na sudu je bila sa Tošetovom menadžerkom koja je tvrdila da rukometašica nije ni bila u vezi sa pjevačem. Pričalo se čak da je menadžerka nagovorila da odloži ženidbu sa njom.

Dugo vremena joj je bilo potrebno da opet pronađe sreću u ljubavi, te se tek poslije pet godina od Tošetove smrti ponovo zaljubila i udala za jednog ugostitelja iz Skoplja sa kojim je dobila i sina Maksima (10). Danas je Andrijana vlasnica jedne privatne rukometne škole, gdje mališanima drži treninge i pronalazi nove talente.

Posljednji intervju kao loš predosjećaj

Toše je samo par sati prije saobraćajne nesreće u Hrvatskoj, koja mu je u sekundi odnijela život 16. oktobra 2007, priznao da je umoran i da mu je dosta svega, jer je njegova slava rasla munjevitom brzinom, a uz to i teret koji je morao da podnosi svakodnevno.

– Želio bih da se malo trgnem od svega, ali ne mogu. Mašinerija me stavila, kako kažu, u bubanj i gotovo. Nema povratka. Tražim oporavak od svakodnevnih intervjua, šminkanja, skidanja šminke, pakovanja. Putovanja u Zagreb, pa nazad, putovanje u Australiju… Svega mi je dosta – rekao je Toše uznemirenim glasom, odmahujući rukom preko glave, te dodao:

– Pravim greške kao svaki normalan čovjek svakodnevno. Nisam bezgrešan, svetac, niti anđeo, daleko sam od toga, ali sam daleko i od ružnih priča koje mi se pripisuju otkad sam poznat.

Kada je objavljeno da je preminuo, cijeli region je zanijemeo. Na posljednjem ispraćaju pjevača, koji je za tako malo godina postigao nevjerovatne uspjehe, bilo je na desetine hiljade ljudi iz svih dijelova svijeta, prenosi Stil.

pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima