back to top

NJEGOVA ‘LEJLA’ BILA 3. NA EUROSONGU: Ja sam ti sada u funkciji vozača Halida Bešlića

spot_img

Bosansko – hercegovačkog tekstopisca, hitmejkera poznatih i velikih hitova kako zabavne, tako i narodne muzike, Fahrudina Pecikozu Pecu sreli smo u Tuzli- Došao je s Halidom Bešlićem koji je tu večer imao nastup u revijalnom dijelu programa, a u sklopu manifestacije „Sevdalinko u srcu te nosim“.

-Da budem iskren, ja sam ti sad u funkciji vozača Halida Bešlića. A, Halid mi je bio rekao da će da dođu Viki i Taške, pa sam htio i njih da vidim, da se malo družimo. Ovakva muzička dešavanja su nam jedinstvena ili jedina prilika da se vidimo, malo družimo. Svi smo mi u nekoj frci s vremenom, svako ima svojih kako privatnih i poslovnih obaveza, a vremena za susrete i druženja je sve manje i manje.

peca i saša
Peca i Saša

Da li tokom vožnje sa Halidom nastaju neke nove ideje za neke nove pjesme?

-Pa bude i toga tokom naše vožnje. Uglavnom zadovoljan sam, Halid me plaća po kilometru hahaha. Šala mala. A, sada malo zbilje, da pripremio sam mu jednu novu pjesmu s Milijem Miligramom. Mili i ja smo prije 30 godina radili jednu pjesmu, a bila je to pjesma koju su u duetu snimili Haris Džinović i Hari Mata Hari „Ja ne pijem“. Tako da nas je nova pjesma Halida Bešlića opet spojila.

Tokom večeri ovdje u Tuzli družili ste sa sa dosta mladih pjevača?

sperma li se hit za nermina handžića
Sperma li se hit za Nermina Handžića

-Pa, da iskren budem dosta mladih pjevača je svojevremeno započelo karijeru sa mojim pjesmama. Radio sam prvi album Elvire Rahić, Šekiba, Nene Murića, Koketa, pa radio sam za Harija. Prvu pjesmu i njen prvi hit uradio sam za Tajči,a bila je to pjesma “17 mi je godina” koju je snimila u duetu s Harijem. Bilo je tu jako puno pjevača koji zapjevali njihovu prvu pjesmu, čiji sam ja bio autor, što ih je vinulo u estradne visine.

Nedavno je Hari Mata Hari uputio javni poziv da mu se javite, da bi konačno počeo da snima novi album?

-Iskren da budem ja sam baš trenutno prazan po pitanju pisanja novih pjesama, ali naravno da ću mu se javiti. Hari i ja samo izgradili neki poseban odnos, a iskren da budem ne mogu ni ja bez njega da stvaram. Kada se poslože naše pozitivne i stvaralačke energije,onda nastaju hitovi za sva vremena. Hari je meni temeljni za moje stvaralaštvo.

Koliko ste pjesma napisali i da li biste mogli neke izdvojiti da su Vam baš drage?

njegova ‘lejla’ bila 3. na eurosongu: ja sam ti sada u funkciji vozača halida bešlića

-Mislim da ih ima negdje oko 400. A, prve pjesme su mi baš onako na srcu kao što su „Prsten i zlatni lanac“, „Volio bih da te ne volim“,“Ti nemaš prava na mene“, pa tu je „Lejla“ koja je mene kao autora obilježila, pa pjesma „Harmonika“ koju je snimio Dino Merlin.

Da li ima neki pjevač sa kojima bi voljeli raditi, a niste do sada?

-Da, to je Viki Miljković. Baš bih volio da uradim jednu pjesmu za nju.

Da li ima neka pjesma koju ste napisali, a voljeli bi da niste?

-Da budem iskren, ima ih barem stotinjak. Nemoj da me pitaš da kažem koje su to, jer neću zbog pjevača koji su ih snimili. Ali, da ih Bog dao nikada nisam napisao.

voli da radi sa mladima pecikoza i hamza šantić
Voli da radi sa mladima Pecikoza i Hamza Šantić

Stiče se utisak da ste mogli više da postignete?

-Da jesam, ali nisam ja bio spreman na takvo jedno požrtvovanje. To je posao koji te samelje, uništi. Ljudi misle da je sve to super, napišeš pjesmu, pjevač je snimi i to je to. Jedina koja je mogla da stvara u nedogled i da se nikad ne umori bila je pokojna Marina Tucaković. Nju mnogi vežu za neke narodnjake, a zaboravljaju ili ne znaju da je velike hitove pisala za Olivera Dragojevića, Mirzino jato, stvorila je Džeja i tako dalje. Ali, nisam ja iz te i takve priče. Meni se javlja dosta pjevača iz BiH, ali sve ja to polako. Evo ovdje je večeras i menadžer Sabit Saša Dervišević, a on je nekad pjevao. Traži on meni pjesmu za njegovog Menila Velioskog, ali ja hoću da Saša pjeva moju pjesmu. Moj je uslov da mu džaba dam pjesmu, a on to neće. Malo šale nije na odmet.

Express

pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima