OTIŠAO SA ŽENOM I DJECOM U NJEMAČKU, PA POSTAO UBICA PENZIONERKI: ŽRTVE UBIJAO ČEKIĆEM ZBOG 3.000 KM

spot_img

otišao sa ženom i djecom u njemačku, pa postao ubica penzionerki: žrtve ubijao čekićem zbog 3.000 km

Prema medijskim napisima, dokazi su neoborivi te ovom čovjeku prijeti doživotna robija. Tabloidna štampa ga je prozvala “ubicom penzionera“ ili “ubicom udovica“.

  • Došao je u Njemačku da pruži bolji život porodici. Ali, nije dobio radno mjesto kojem se nadao. Da li je zato postao ubica? – piše tabloid Bild.

Prema optužnici, D. je prošlog decembra i januara ubio i opljačkao dvije starice u njihovim stanovima u pitoresknom Švapskom Halu nadomak Štutgarta. Žene je usmrtio čekićem.

  • Jadni plen koji je koštao dva ljudska života iznosio je ukupno 1.500 eura – piše Bild.

D. za sada ćuti, ali Bild citira psihijatra Matijasa Mihela koji je pričao sa optuženim u pritvoru.

  • Optuženi nije dobio radnu vizu jer srbijanski poznanik nije mogao da mu obezbjedi željeno radno mjesto u jednoj vrtlarskoj firmi. Tada je primijetio da u Njemačkoj neće ići. Navodno je D. potrošio šest hiljada eura koje je ponio iz Srbije, odakle je došao sa suprugom i dvoje maloljetne djece.

Kako prenosi Bild, D. je imao probleme sa alkoholizmom.

Štern piše da je D. obilazio kuće, praveći se da dijeli reklamni materijal. U Njemačkoj se takav materijal inače ubacuje u poštansko sanduče. Tako je D. nalazio svoje žrtve. Tako je i primijećen, te je urađena skica koja je kasnije pomogla istražiteljima.

Kako iz sudnice izvještava list Zidvest prese, istražitelji su kao dokaze predstavili i DNK analizu nađenu na rukavicama D. J, kao i otiske cipela u lokvi krvi. Nađen je i čekić.

Prema pisanju Bilda, pomogla je “vještačka inteligencija“. Naime, D. J. je ostavio otiske na kvaki prilikom pokušaja pljačke jednog penzionera sredinom januara. Sedmicu dana kasnije ubio je drugu žrtvu.

Još sedmicu kasnije riješio je da spakuje porodicu i vrati se u Srbiju. Ali, do tada mu je policija već uzela uzorak pljuvačke. I tu je, tvrdi Bild, pomogla “vještačka inteligencija“ koja je pokazala poklapanje dvije probe DNK za samo sat i po vremena.

  • Uobičajenim metodama dokazivanje poklapanja DNK može da traje i dva dana. U najgorem slučaju, morali bismo da ga pustimo da ode – rekao je jedan istražitelj Bildu.

Ovako, D. J. je uhapšen samo dan prije nego što bi napustio Njemačku. Presuda je najavljena za decembar.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima