back to top

Otvoren poziv za mentore i mentorice nove UPSHIFT radionice – Udruženje mreža za izgradnju mira

spot_img

Ako imate između 20 i 35 godina (ili se tako osjećate) i želite da se usavršavate u polju vođenja radionica za mlade, nastavite čitati!

Trenutno tražimo osobe koje su zainteresovane da nam se pridruže kao mentori/-ce u UPSHIFT programu za mlade. Od jeseni su u planu dvije UPSHIFT radionice u terminima:

  1. Od 24. septembra 2023. do 30. septembra 2023. godine, i
  2. Od 22. oktobra 2023. do 29. oktobra 2023. godine.

UPSHIFT program je kreiran u UNICEF-ovoj Kancelariji za inovacije i zasnovan je na metodologiji, koja predviđa da:

  • mladi ljudi (od 13 do 19 godina) prepoznaju neki problem u svojim zajednicama,
  • sastave timove od pet osoba/vršnjaka sa kojima će raditi na rješavanju tog problema,
  • prijave se kao tim sa problemom (ne moraju znati rješenje niti imati osmišljen projekat za rješavanje problema – tome služi UPSHIFT),
  • učestvuju u UPSHIFT radionici (onlajn) koju vode mentori uz podršku trenera, a koja traje sedam dana, svaki dan od 90 do 120 minuta prema rasporedu koji njima i mentoru odgovara,
  • osmi dan prezentuju svoja rješenja žiriju, koji bira i nagrađuje pet timova sa po 3.000 KM da sprovedu u djelo svoja rješenja/projekte.

Mentori/-ice za UPSHIFT će imati svoju obuku kako bi bili spremni da podržavaju i vode tim mladih kroz UPSHIFT metodologiju: proces osmišljavanja i dizajniranja rješenja, planiranja i budžetiranja, te pripreme za prezentovanje svog rješenja. Poludnevna obuka mentora/-ica će biti organizovana uživo tokom septembra i oktobra u malim grupama. Tačne termine obuka i lokacije ćemo usaglasiti kasnije, u zavisnosti od broja i geografske rasprostranjenosti pristiglih prijava.

Obezbijedili smo pokriće za troškove dolaska mentora/-ica na obuku. Takođe, za mentore koji budu odabrani za rad tokom UPSHIFT radionice, obezbijedili smo naknadu u visini od ukupno 600 KM bruto za jednu sedmodnevnu radionicu.

Ako želite učestvovati i biti mentor/-ica, potrebno je da do 10. septembra 2023. godine popunite prijavni formular na ovom LINKU.

Napomena: Planiramo obučiti više mentora/-ica nego što imamo timova (za slučaj da se nešto nepredviđeno desi), ali i da budete u UNICEF-ovoj bazi podataka UPSHIFT mentora/-ica da biste (po potrebi) bili uključeni u druge UNICEF-ove i UPSHIFT-ove aktivnosti. O ovome više na obuci mentora/-ica!

Izvor: upshift.ba

www.mreza-mira.net

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima