OVO PETOMINUTNO PRAVILO POTIČE DJECU NA ISKRENU KOMUNIKACIJU

spot_img

ovo petominutno pravilo potiče djecu na iskrenu komunikaciju

Njeno petominutno pravilo uključuje pet minuta u danu kada se morate posvetiti djetetu i omogućiti mu da s vama mirno porazgovara o svemu što mu je na umu.

  • Obično je pet minuta dovoljno za priznanje svih nedjela – rekla je na TikToku.

Gras pojašnjava da je tokom odrastanja, ako je trebala razgovarati sa svojim roditeljima bez osuđivanja ili straha, mogla od njih tražiti pet minuta.

  • U tih pet minuta bi me samo slušali, ne bi bilo vikanja i vrištanja – prisjetila se.

Kako funkcionira pravilo pet minuta?

Gras ističe da petominutno pravilo ne smije biti besplatna propusnica za sve nepodopštine koje djeca učine.

  • Iako je petominutni razgovor miran, ne znači da nema posljedice. Ako dijete ukrade mobitel i to vam prizna tokom petominutnog razgovora, logično je da će ga morati vratiti, bez obzira na to što vi na njega nećete vikati – pojasnila je.

Gras potiče roditelje da uvježbaju koncept i potaknu djecu da koriste tih pet minuta. Smatra da je to odličan način za izgradnju povjerenja i zdravu komunikaciju, piše Index.hr.

Video pogledajte i OVDJE.

@thefamilybehaviorist

The five minute rule has been a game changer for my parenting. The premise is that my kids can ask for 5 minutes at any time for anything and it guarantees a calm discussion. This doesn’t mean there won’t be a consequence! I used this often as a child any my kids are already utilizing it. #behavior #behaviorchange #fiveminutes #5minutes #honesty #parents #parenting #parentingtips

♬ original sound – Mandy Grass

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima