PA HODATI MOŽEŠ, NE TREBA TI NIŠTA, BESPLATNO JE: DR. SOLAKOVIĆ GOVORIO O TOME KAKO SMRŠATI

spot_img

Na sebi svojstven način objasno je koje to greške pravimo pa se debljamo, te kako se riješiti ‘muke’ zvane višak kilograma.

  • Da bi ti smršao moraš doručkovati i moraš vježbati. Doručak ne smiješ preskočiti. Porez moramo platiti svi, umrijeti moramo svi, ali i vježbati moramo svi. Čovjek koji ima 70 godina i onaj koji ima 20 kada se stave na vagu, njihova vaga će pokazivati isto. Imaju istu težinu, ali ovome od 20 godina će biti sve od mišića, a ovaj od 70 godina će biti sav od sala. Mišić vam je potreban da ono što vi pojedte sagori. Možete pojesti više, jer on sve sagori. Na jedan kilogram on sagori 80 do 240 kalorija, a salo sagori 2 do 6 kalorija. Sve što uzmete se pretvori u salo, nema nikakvu moć sagorijevanja. Samo se debljate i debljate – navodi dr. Solaković.

Kazao je i kako povećati mišićnu masu.

pa hodati možeš, ne treba ti ništa, besplatno je: dr. solaković govorio o tome kako smršati
PA HODATI MOŽEŠ, NE TREBA TI NIŠTA, BESPLATNO JE: DR. SOLAKOVIĆ GOVORIO O TOME KAKO SMRŠATI
  • Normalno da ćete je povećati treninzima. Morate ići vježbati. 80 posto se odnosi na hranu koju morate adekvatno pojesti, a 20 posto su mišići. Morate prije treninga pojesti nešto gdje ima bjelančevina, masti i ugljikohidrata, jer kad budete trenirali to morate znati. Poslije treninga također nešto morate pojesti jer mišiće ste uništili, morate odmah nadoknaditi. Vidjeli ste negdje da ljudi nešto piju, kao što su proteini, jer znaju ono što ja vama govorim. Ali imate druge koji odu na pivu i koka kolu. Bolje da si sjedio kući i gledao utakmicu, jer sve si uništio što si radio. Kad dođeš kući moraš pojesti puni obrok da bi nagradio mišiće – rekao je dr. Solaković.

Nagalsio je, za sve koji se odluče trenirati, da bi mišić narastao mora se raditi od osam do deset ponavljanja.

  • Morate tako vježbati, jer neće on porasti od dva ili tri ponavljanja. Svaka pauza mora biti minut. Kako skinuti salo sa trbuha? Kad vi pojedete nešto, jedan dio toga odlazi u ćelije, ali ne može sve ćelije podmiriti. Drugi dio odlazi u mišiće u obliku glikogena, a ostatak organizam deponuje oko vaših mišića, jer organizam ne zna reći skloni mi – rekao je Solaković.

Kaže poslije svega što se desi da je logično pitanje kako skinuti to salo.

  • Morate znati da imate deponovag sala u mišićima i jetri. Vi jedete ono što je bilo u vašem organizmu, a tek nakon pola sata šetnje vi prelazite na salo. Vi uzimate kao energiju od sala i tad vi poslije pola sata počinjete da se topite. Pa hodati možeš, ne treba ti ništa besplatno je – kazao je dr. Solaković.

(E. P.)

Video pogledajte i OVDJE.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima