Palačinke spadaju u najjeftiniju poslasticu sa najlepšim ukusom. U tijsto za palačinke idu osnovni sastojci, a tu spadaju jaja i mleko.
Kako se u toku Božićni post i većina ljudi ga se pridržava, predlažemo vam da napravite posne palačinke. Mi donosimo 3 najbolja recepta za posne palačinke. Ako želite da budu vazdušaste onda u jaja i mlijeko zamijenite kiselom vodom, sokom od jabuka ili čajem.
Uživajte u ukusu!
Posne palačinke sa kiselom vodom:
Sastojci:
550 ml kisele vode
220 g brašna
1 kašika šećera
prstohvat soli
3 kašike ulja
U posudi pomiješajte prosijano brašno, šećer i so. Zatim sipajte kiselu vodu, a onda i ulje. Sve sastojke umutite i ispržite palačinke.
Recept za posne palačinke sa sokom od jabuke:
Sastojci:
100 ml soka od jabuke
420 ml vode
250 g brašna
10 g praška za pecivo
3 kašike šećera
1 kašičica soka od limuna
2 kašike ulja
U posudi pomiješajte prosijano brašno sa praškom za pecivo, pa dodajte šećer. Zatim sipajte toplu vodu, sok od jabuke, sok od limuna i ulje. Sastojke umutite i pržite palačinke.
Recept za posne palačinke sa čajem:
Sastojci:
250 ml čaja
6 kašika brašna
1 kašičica praška za pecivo
2 kašike šećera
1 kašika ulja
prstohvat soli
Skuvajte čaj po želji, pa kada se ohladi dodajte šećer, ulje i so. Zatim dodajte prosijano brašno i praška za pecivo, pa umutite tijesto za palačinke. Ispržite ih.
BONUS VIDEO: