Pastrmka sa pečurkama će vas dugo držati sitim, u ovakvom spoju sastojaka je pravi delikates, a oduševićete goste. Šampinjoni daju cijelom jelu posebnu draž.
Potrebno je
4 manje pastrmke
kašičica biljnog začina
3 kašičice soka od limuna
150 g šampinjona
150 g bukovača
2 celerove stabiljke
50 ml bijelog vina
kašičica nasjeckanog peršuna
2-3 kašičice maslinovog ulja
Priprema
Očišćene pastrmke potopite u sok od limuna, a zatim natrljajte ribu suvim začinom. Na maslinovom ulju propržite ribu sa svake strane oko 5 minuta, a zatim je stavite na toplo mjesto. Na istoj masnoći propržite narezane stabljike celera i pečurke te ih pržite desetak minuta, malo posolite, polijte vinom i još kratko propržite. Tople pastrmke poslužite sa pripremljenim pečurkama i celerom i kuvanim krompirom.
BONUS VIDEO: