back to top

PATILI SU ZA SINOM! KOMŠIJE O POSLJEDNJIM DANIMA ŽIVOTA BRAČNOG PARA: BILI SU POVUČENI, NAŠLI IH MRTVE U ISTOM KREVETU

spot_img

patili su za sinom! komšije o posljednjim danima života bračnog para: bili su povučeni, našli ih mrtve u istom krevetu

Prema nezvaničnim informacijama skončali su u istom krevetu vjerovatno jedno za drugim.

Njihova tijela, koja su bila u fazi raspadanja, pronašla je policija koju su alarmirale komšije iz zgrade u kojoj su Augustin i Mirjana zajedno živjeli skoro 50 godina. Prema preliminarnim informacijama iz istrage i nakon uviđaja, na mjestu nesreće nije bilo tragova nasilja niti provale, a samim tim niti elemenata bilo kakvog krivičnog djela pa se pretpostavlja da su supružnici preminuli prirodnom smrću, što će biti utvrđeno obdukcijom.

Kćerka bila na odmoru, po povratku zatekla stravičnu scenu

Kako se saznaje, Mirjanina kćerka je prethodnih sedam dana bila na odmoru te se nije čula sa majkom i očuhom, a policija ju je pronašla i u njenom prisustvu obila vrata stana i zatekla stravičan prizor.

– Žena je bila teško pokretna i praktično je zavisila od supruga koji je bio dosta vitalan za svoje godine. Iako su bili u poodmaklim godinama, insistirali su da se sami brinu o sebi. Kćerka im je povremeno pomagala, ali su oni željeli da se brinu sami o sebi. Valjda nisu htjeli nikome da budu na teretu – pričaju komšije.

Kažu da su u životu ovi supružnici dosta propatili te da su zbog toga vjerovatno bili tužni i povučeni.

– Prvo ih je zadesio gubitak sina prije oko tri decenije usljed iznenadnih zdravstvenih komplikacija. Potom je Mirjana izgubila vid, a sa godinama je postala i slabo pokretna, praktično ležeći bolesnik, i potpuno je zavisila od tuđe pomoći, prvenstveno supruga, a zatim i kćerke koja ih je posjećivala zajedno sa unukom. Prije otprilike dvije godine i Augustin se srušio ispred lifta i zbog toga je bio jedno vrijeme na bolničkom liječenju – prisjećaju se komšije.

Dodaju da se na sreću oporavio i da je mogao da nastavi da se brine o supruzi.

– Viđali smo ga kako ide u nabavku, lijepo nam se i vedro javljao, a viđali smo im i kćerku i unuku koje su ih posjećivale i pomagale im koliko su mogle, jer su praktično odbijali pomoć. Nisu valjda htjeli nikome da budu na teretu. Zato su valjda i bili toliko zatvoreni i tužni, zabavljeni svojim jadom i ne pretjerano raspoloženi za druženje sa komšilukom – pričaju komšije.

Umrli jedno za drugim

U javnosti se spekuliše da je prvo preminuo suprug, a potom supruga koja vjerovatno, budući da je bila slabo pokretna, nije mogla da dođe do telefona i pozove pomoć.

– Na terasi je ostao opran veš na sušenju, roletne na prozorima su bile zatvorene, pa pretpostavljamo da se sve dogodilo tokom noći i to u proteklih par dana. Kćerka im je bila na odmoru svega sedmicu dana, ali zbog velikih vrućina vrlo je moguće da čak i poslije dan ili dva dođe do velikih i strašnih promjena na tijelima pokojnika što je vjerovatno i uzrokovalo pojavu karakterističnog neprijatnog mirisa koji je alarmirao komšije i ukazao im na to da nešto nije u redu. No, obdukcijom bi trebalo da se utvrde tačno vrijeme i uzrok smrti – dodaje izvor.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima