back to top

PERKOVAC: Nadam se da ćemo zdravi i fokusirani doći do prve utakmice

spot_img

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Goran Perkovac okupio je utorak u Zagrebu igrače i odveo ih na četiri dana priprema u Poreč, na drugu fazu priprema za Europsko prvenstvo u rukometu.

Na Perkovčevu popisu su 23 igrača, ali i još 11 njih na listi pričuva s koje mogu uskočiti ukaže li se potreba. Na ovom rezervnom popisu je i najbolji igrač prošlosezonske Premijer lige BiH, Izviđačev Ivano Pavlović.

Reprezentaciji Hrvatske su se dakle, priključili igrači koji su do prije dva dana imali obaveze u ligama Njemačke, Francuske, Švicarske, Poljske i drugih zemalja, pa u Poreč nije otputovala kompletna ekipa. Kapetan Domagoj Duvnjak ima manjih poteškoća s crijevnom virozom, a Igor Karačić dolazi iz Skopja. Obojica će već danas biti u Poreču, odnosno s ekipom i normalno nastaviti pripreme, a veće štete neće biti jer će propustiti samo jedan trening. U Poreču će se tako za 20 mjesta, jer toliko igrača izbornik vodi u Njemačku, boriti tri vratara, tri lijeva i dva desna krila, tri kružna napadača te 12 vanjskih igrača.

U ovoj fazi priprema nema prijateljskih susreta, a oni su ostavljeni za treći krug koji slijedi nakon Nove godine. Izbornikov plan je da nastavi raditi na uigravanju obrane, kao što je to bilo u posljednjih nekoliko dana u Zagrebu, odnosno na okupljanju koje je reprezentacija imala u listopadu. Naravno, posebna pozornost posvetit će se napadu, ali i analizi suparnika jer vremena do prvih nastupa na Europskom prvenstvu sve je manje.

Treća faza priprema slijedi od Nove godine do 10. siječnja. Tada će se održati i Croatia kup na kojem uz Hrvatsku, sudjeluju Crna Gora i Slovenija. Bit će to dva iznimno jaka testa. Prvi susret na rasporedu je 4. siječnja u 17 sati kada igraju Hrvatska i Crna Gora. Dan kasnije u isto vrijeme igraju Slovenija i Crna Gora, a turnir će zaključiti Hrvatska i Slovenija 6. siječnja u 17 sati.

 – Ostalo nam je dva tjedna da se pripremimo, nadam se da ćemo ostati zdravi jer je to najvažnije, a onda fokusirani i da dobro pripremljeni dođemo do prve utakmice. Slovenija igra moderan rukomet sa dosta tehničkih varijanti, jaki su jedan na jedan i to će nam biti dobra provjera kakvu smo htjeli, rekao je izbornik Hrvatske Goran Perkovac. Hina/Er.B.

PERKOVAC: Nadam se da ćemo zdravi i fokusirani doći do prve utakmice

The post PERKOVAC: Nadam se da ćemo zdravi i fokusirani doći do prve utakmice appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima