back to top

Pita krompiruša na italijanski način

spot_img
pita krompiruša na italijanski način

Sastojci:

12 kora
900 g krompira
1 veći crni luk
1 paprika
100 g tvrdog sira
1/2 veze peršuna
1/2 veze mirođije
ulje

Recept za pitu krompirušu:

U tavi propržite sitno sjeckani crni luk, a kada on omekša dodajte i sitno sjeckanu papriku i nastavite da pržite. Krompir skuvajte, pa procijedite i ispasirajte. U pire dodajte proprženi luk i papriku. Dodajte sjeckani peršun i mirođiju, pa promiješajte. Na kraju dodajte rendani sir i ponovo promiješajte.

Premažite koru ulje, pa stavite kašiku do dvije nadjeva na sredinu. Preklopite prvo po dužini koru, pa urolajte. Tako radite dok ne potrošite svih 12 kora. Redajte na pleh obložen pek papirom, premažite uljem i pecite u zagrijanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.

BONUS VIDEO:

Pita krompiruša na italijanski način Aloonline.ba.

aloonline.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima