back to top

PREDATO UKUPNO 129 DOKAZA NA SUĐENJU DALIBORU MANDIĆU ZA SVIREPO UBISTVO MLADIĆA U BANJOJ LUCI

spot_img

predato ukupno 129 dokaza na suđenju daliboru mandiću za svirepo ubistvo mladića u banjoj luci

Među materijalnim dokazima je i socijalna porodična anamneza optuženog, koju je, prema riječima tužioca Tanje Mrđe, uradio Centar za socijalni rad Bosanski Brod.

Ona je najavila još nekoliko dodatnih dokaza, među kojima je i saslušanje stručnjaka iz MUP-a Republike Srpske koji je uradio analitičku obradu podataka dobijenih od telekomunikacione kompanije i videosnimaka prikupljenih tokom istrage.

Mandić je optužen da je 2. decembra prošle godine oko 19.35 sati pratio Bogdanovića u namjeri da ga ubije. Dolaskom u blizinu studentskog centra “Kampus” ga je stigao i ubo nožem, nakon čega je žrtva počela da bježi. Međutim, Mandić ga stiže kod benzinske pumpe u naselju Borik gdje je Bogdanović pao i tu ga je, dok je mladić ležao, ubo još osam puta, a zatim pobjegao.

Iako motiv nije do kraja rasvijetljen, na jednom od prethodnih ročišta neuropsihijatar Mirko Nikolić je izjavio da je optuženi imao izraženu ljubomoru prema Arielu Bogdanoviću i doživljavao ga kao “nerješivu prijetnju za svoj život”, a da se ovo ubistvo može pripisati zločinu iz strasti.

Optuženi i žrtva radili su zajedno u jednoj banjalučkoj IT firmi, piše Faktor.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima