PREGAZIO GA AUTOMOBILOM: ARILJAC BIO U KOMI JER GA JE BMW-OM UDARIO SUGRAĐANIN

spot_img

pregazio ga automobilom: ariljac bio u komi jer ga je bmw-om udario sugrađanin

Ovako za Kurir govori B. Nikolić (30) iz Arilja (Srbija), koji je teško povrijeđen početkom jula prošle godine kada je na njega naletio četrdesetogodišnji Ivan Alempijević koji je automobilom marke BMW namjerno izletio sa kolovoza da udari pješaka.

U trenutku nesreće Nikolić je bio sa svojim prijateljem I.R. koji je, kako se sumnja, bio meta napada vozača Alimpijevića zbog ranije neraščišćenih računa, ali je uspio da se spasi i Nikolić je tada zadobio teške tjelesne povrede opasne po život.

  • Zgazio me je kolima, htio je da zgazi mog prijatelja, ali je mene zakačio tako da sam 12 dana bio u indukovanoj komi. Zadobio sam tada teške tjelesne povrede opasne po život u vidu preloma lobanje, nagnječenja mozga i krvarenja u mozgu – kaže Nikolić za Kurir i objašnjava da se tek sada, kad je sve preživio osjeća još nemoćnijim:
  • On je poslije svega osuđen na samo dvije godine zatvora, a ja kao oštećena strana ovdje nemam pravo žalbe i osjećam se nemoćno zbog toga. Nije uzeto u obzir to što mi je od zadobijenih povreda život bio u opasnosti, kao ni to što je za sve postojala namjera, možda nisam bio meta ja, ali je namjerno skrenuo u suprotnu traku i uletio u nas.

KROZ OTVOREN PROZOR DOBACIVAO

Alempijević se kobne večeri vraćaoiz grada, a navodni razlog zbog kog su dvojica sugrađana bila u svađi, I.R. sa kojim je Nikolić bio i Alempijević, su razmirice navodno oko jedne ženske osobe, što kasnije eksliralo u sukob u kom je povređen jedino Nikolić.

  • Sve se dogodilo oko 3 ujutru kada se Nikolić sa I.R. i još jednim prijateljem vraćao kući, tada je ulicom u svom BMW-u prošao Alempijević i on je kroz otvoren prozor dobacio nešto I.R. koji mu je istom mjerom odgovorio, poslije čega je I.A. dodao gas i nastavio dalje. Nakon toga se okrenuo ušao u suprotnu, lijevu traku i pregazio Nikolića – kaže izvor.

Presudom Višeg suda u Užicu Ivan Alempijević je krajem septembra ove godine osuđen na dvije godine zatvora jer je djelo kvalifikovano kao nanošenje običnih teških tjelesnih povreda, a nije uzeto u obzir ni to da je postojala namjena uprkos izlaganju saobraćajnog vještaka koje je to potvrdilo.

pregazio ga automobilom: ariljac bio u komi jer ga je bmw-om udario sugrađanin
PREGAZIO GA AUTOMOBILOM: ARILJAC BIO U KOMI JER GA JE BMW-OM UDARIO SUGRAĐANIN

Kurir je imao uvid u svu dokumentaciju, a prema rečima Nikolića on samo želi da pravda izađe na vidjelo i da krivac odgovara za svoja djela.

  • Mi smo se vraćali kući, bila je noć, kad je Alempijević svojim automobilom skrenuo u licu, uočio nas, pa se dva puta okrenuo ušao u suprotnu traku i uletio u nas – kaže Nikolić. Njegove tvrdnje potvrdio je i sobraćajni vještak.

OSTAO TRAJNI INVALID

Nikolić je nakon ovog događaja ostao trajni invalid, ali je, iako je iz Arilja hitno prebačen u Beograd u Urgentni centar gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede opasne po život, odlukom medicinskog vještaka koji je radio na ovom slučaju u presudi navedeno da je Nikolić zadobio samo obične teške tjelesne povrede.

  • Alempijević se nakon učinjenog djela branio šutnjom, a optužnicom koja je podignuta on je bio okrivljen za krivično djelo teško ubistvo u pokušaju, što je kasnije prekvalifikono, a ni namjena počinioca nije uzeta u obzir – kaže izvor Kurir.

Nikolić sada iščekuje odluku Apelacionog suda koji bi mogao da preinači presudu ili da je vrati na ponovno odlučivanje u kom slučaju bi suđenje krenulo ispočetka.

  • Tužilaštvo ima pravo žalbe i sada je na njima dalji tok, jer Nikolić kao oštećeni i njegov zastupnik nemaju to pravo – kaže izvor Kurira.

(E.F. / Kurir)

The post PREGAZIO GA AUTOMOBILOM: ARILJAC BIO U KOMI JER GA JE BMW-OM UDARIO SUGRAĐANIN first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima