back to top

PRETUKAO I SILOVAO STARICU: ALEM DELIĆ OSUĐEN NA OSAM GODINA ZATVORA

spot_img

pretukao i silovao staricu: alem delić osuđen na osam godina zatvora

Presudu je izrekao Vrhovni sud Republike Srpske nakon što je odbio žalbu odbrane i potvrdilo prvostepenu presudu koju je izrekao Okružni sud u Banjoj Luci u junu 2020. godine.

Zločin se dogodio 25. septembra 2019. godine. Delić je kao podstanar živio u istoj kući kao i žrtva. U presudi se navodilo da je Delić oko jedan sat iza ponoći ušao u sobu u kojoj je M. U. spavala na spratu kuće. Više puta ju je udario pesnicom u glavu i onesvjestio, a potom silovao. Nakon toga je urinirao po njoj i pobjegao. U napadu M. U. je zadobila teške povrede.

Delić je tokom sudskog procesa svjedočio da se ne sjeća kritičnog događaja. Ispričao je da je to veče zajedno s prijateljem pio alkohol i pušio marihuanu, te da se uopšte ne sjeća dolaska kući, već samo ujutro buđenja u mokrim hlačama.

Ispričao je i da je prije odlaska na posao žrtvu sreo u kući kada mu je, sva modra i zatvorenog oka, rekla:

  • Vidi šta si mi uradio! Zašto ti je to, sine, trebalo!?.
  • Pretpostavio sam da je pretučena, ali se ničega nisam sjećao. Rekao sam joj da nije moguće da sam to uradio – rekao je Delić pred sudom, dodajući da je sa žrtvom bio u dobrim odnosima te da su često zajedno jeli i pili kafu.

(ATV/ I.S.)

The post PRETUKAO I SILOVAO STARICU: ALEM DELIĆ OSUĐEN NA OSAM GODINA ZATVORA first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima