Potrebno je:
500 g pilećeg bijelog mesa,
100 g tanko rezane suve slanine,
6 listova kačkavalja,
po želji suvi biljni začin,
malo maslinovog ulja.
Za sos:
400 ml neutralnog vrhnja za kuvanje,
1 kesica 4 vrste sira (piletina),
200 g šampinjona,
200 g vrganja,
malo bibera,
malo ulja.
Šampinjone isjeći na tanke listiće, a vrganje isjeći na kockice. U tavu sipati malo ulja pa pržiti pečurke oko 10 minuta dok ne puste vodu. Potom vodu prosuti, pa u pečurke sipati vrhnje za kuvanje, prah od 4 vrste sira i malo bibera. Sve to lijepo sjediniti i krčkati oko 3 minuta.
Potom bijelo meso isjeći na šnicle. Odgovarajući pleh premazati sa nekoliko kapljica maslinovog ulja, pa poredati šnicle i po želji začiniti sa malo suvog biljnog začina (ne mnogo, jer je praškasta smjesa sa 4 vrste sira dovoljno začinjena) i par kapljica maslinovog ulja.
Preko mesa poredati slaninicu, pa listove kačkavalja. Na kraju sve preliti napravljenim sosom.
Peći u prethodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni, oko pola sata.
Možete poslužiti uz rižu, pire krompir, pomfrit, a može biti dovoljno i samo meso. Takođe, veoma lijepo ide i suvi vrat umesto slanine.
BONUS VIDEO: