back to top

PRIJEDLOG ZA RUČAK Bijelo meso u sosu od četiri vrste sira

spot_img

Potrebno je:

500 g pilećeg bijelog mesa,

100 g tanko rezane suve slanine,

6 listova kačkavalja,

po želji suvi biljni začin,

malo maslinovog ulja.

Za sos:

400 ml neutralnog vrhnja za kuvanje,

1 kesica 4 vrste sira (piletina),

200 g šampinjona,

200 g vrganja,

malo bibera,

malo ulja.

Šampinjone isjeći na tanke listiće, a vrganje isjeći na kockice. U tavu sipati malo ulja pa pržiti pečurke oko 10 minuta dok ne puste vodu. Potom vodu prosuti, pa u pečurke sipati vrhnje za kuvanje, prah od 4 vrste sira i malo bibera. Sve to lijepo sjediniti i krčkati oko 3 minuta.

Potom bijelo meso isjeći na šnicle. Odgovarajući pleh premazati sa nekoliko kapljica maslinovog ulja, pa poredati šnicle i po želji začiniti sa malo suvog biljnog začina (ne mnogo, jer je praškasta smjesa sa 4 vrste sira dovoljno začinjena) i par kapljica maslinovog ulja.

Preko mesa poredati slaninicu, pa listove kačkavalja. Na kraju sve preliti napravljenim sosom.

Peći u prethodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni, oko pola sata.

Možete poslužiti uz rižu, pire krompir, pomfrit, a može biti dovoljno i samo meso. Takođe, veoma lijepo ide i suvi vrat umesto slanine.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima