Sastojci:
- 680 g pilećeg filea
- 2 velika jajeta
- 1 kašika majoneza
- 1 kašika sjeckanog svježeg peršuna
- 1 kašika sjeckanog svježeg vlašca
- 1 kašika sjeckanog svježeg bosiljka
- ½ kašičice soli
- ½ kašičice bijelog luka u prahu
- ¼ kašičice crnog bibera
- ¼ kašičice mirođije
- 80 g višenamjenskog brašna
- 230 g isjeckanog kačakvalja
- 2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Za faširane šnicle prvo stavite pileći file sitno isjeckajte na kockice. Prebacite sitno iseckanu piletinu u veliku posudu i dodajte jaja, majonez, peršun, vlašac, bosiljak, so, bijeli luk u prahu, biber, mirođiju, brašno i isjeckani kačkavalj. Miješajte dok se dobro ne sjedini. Napravite rukom 15 jednakih šaka pileće smjese.
Zagrijte ulje u tiganju i stavite na srednju vatru. Kada se ulje zagrije, ubacite jedan dio šnicli i spljoštite ih kašikom u pljeskavicu. Bitno je da se ne dodiruju. Pržite 3-4 minute dok donja strana ne porumeni, a zatim ih okrenite i pržite još 3-4 minute. Izvadite ih na tanjir i poslužite tople.
BONUS VIDEO:
Izvor: ( aloonline.ba / ffmo.ba )