Potrebno je:
Glave od više vrsta morske ribe
5-7 glavica crnog luka
4-5 šargarepa
posna sitna tjestenina
korijen celera
mljevena paprika
malo soli
nekoliko zrna bibera
peršunov list
celerov list
mirođija
Postupak:
1. Riblje glave skuvati sa 2-3 glavice crnog luka, 2-3 šargarepe, korijenom celera i nekoliko zrna bibera.
2. U drugom sudu propržiti 3-4 glavice crnog luka i dve šargarepe, isječene na kolutove. Naliti vodom u kojoj su se kuvale glave od ribe, koju ste prethodno procijedili.
3. Očistiti meso od kostiju i dodati u čorbu. Posoliti, pobiberiti, a malo mljevene paprike dodati direktno u kipuću čorbu.
3. Na kraju dodati tjesteninu, kratko kuvati i skloniti sa vatre. Posuti sjeckanim lišćem celera, peršuna i mirođije.
BONUS VIDEO:
PRIJEDLOG ZA RUČAK Svetogorska čorba, čuveno posno jelo Aloonline.ba.