back to top

PROLJEĆNE ROLNICE PUNJENE POVRĆEM Obavezno probajte ovo popularno kinesko jelo

spot_img

Sastojci:

1 kašika ulja
1 kašika susamovog ulja
2 mrkve
140 g svježeg kupusa
1/2 crvene paprike
140 g pasulja (iz konzerve)
2 čena bijelog luka
4 kašike svijetlog soja sosa
2 kašike hoisin sosa
1/4 kašičice bijelog bibera
2 kašičice kukuruznog brašna
2 kašike hladne vode
10 kora za rolnice

Recept za prolećne rolnice punjene povrćem:

Zagrijte ulje u dubokom tavi (obično i susamovo), pa dodajte rendanu mrkvu, rendani kupus i papriku isječenu na trake. Kada omekšaju dodajte pasulj i sjeckani bijeli luk. Promiješajte, pa sipajte soja sos, hoisin sos i pobiberite, pa opet promiješajte. Pomiješajte brašno i vodu (tako da nema grudvica), pa sipajte u povrće i promiješajte. Sipajte povrće i pasulj u neku posudu, pa ostavite da se ohladi. Uzmite jednu koru za rolnice i okrenite je tako da jedna od četiri ivice bude okrenut ka vama. Sipajte fil i malo urolajte, zatim preklopite sa druge dve ivice i nastavite da rolate. Kad stignete do četvrte ivice pokvasite je vodom kako bi se bolje zalijepila. Na isti način napravite i druge proljećne rolnice. Pržite prolećne rolnice u tavi u kojem ste zagrejali dosta ulja dok ne dobiju zlatnu boju.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima