Omlet sa špinatom
Sastojci:
Za omlet:
3 jaja
100 g špinata
1 kašičica mješavine začina
1 kašičica putera
Za sos:
200 g pelata
1 kašika ulja
1 čen bijelog luka
Za dekoraciju:
2 kašike narendanog kačkavalja
1 kašika rendanog parmezana
Priprema:
Sos: U tiganju, na zagrijanom ulju prodinstajte isjeckan bijeli luk jedan minut, dodajte usitnjen pelat zajedno s tečnošću, biber i so po ukusu. Krčkajte na tihoj vatri 4-5 minuta, odnosno dok tečnost ne ispari.
Omlet: Operite, očistite špinhat i stavite u vruću vodu na minut. Iscijedite, isjeckajte ga. Umutite jaja, dodajte mješavinu začina, špinat i izmiješajte. Sipajte smjesu u tiganj, na zagrijan puter i pržite omlet na tihoj vatri. Kada je donja strana omleta pečena, a gornja strana polupečena, stavite ga u pleh. Namažite ga pripremljenim sosom od paradajza, pospite kačkavaljem i presavijte napola.
Odozgo rasporedite parmezan i pecite ga u zagrijanoj rerni 2-3 minuta, da se parmezan rastopi.
BONUS VIDEO:
PROSTI LJETNJI DORUČAK Pravi se na brzaka, a ukus je kao da ga je pravio vrhunski kuvar Aloonline.ba.