back to top

PROSTI LJETNJI DORUČAK Pravi se na brzaka, a ukus je kao da ga je pravio vrhunski kuvar

spot_img
prosti ljetnji doručak pravi se na brzaka, a ukus je kao da ga je pravio vrhunski kuvar

Omlet sa špinatom

Sastojci: 

Za omlet:

3 jaja

100 g špinata

1 kašičica mješavine začina

1 kašičica putera

Za sos: 

200 g pelata

1 kašika ulja

1 čen bijelog luka

Za dekoraciju: 

2 kašike narendanog kačkavalja

1 kašika rendanog parmezana

Priprema: 

Sos: U tiganju, na zagrijanom ulju prodinstajte isjeckan bijeli luk jedan minut, dodajte usitnjen pelat zajedno s tečnošću, biber i so po ukusu. Krčkajte na tihoj vatri 4-5 minuta, odnosno dok tečnost ne ispari.

Omlet: Operite, očistite špinhat i stavite u vruću vodu na minut. Iscijedite, isjeckajte ga. Umutite jaja, dodajte mješavinu začina, špinat i izmiješajte. Sipajte smjesu u tiganj, na zagrijan puter i pržite omlet na tihoj vatri. Kada je donja strana omleta pečena, a gornja strana polupečena, stavite ga u pleh. Namažite ga pripremljenim sosom od paradajza, pospite kačkavaljem i presavijte napola.

Odozgo rasporedite parmezan i pecite ga u zagrijanoj rerni 2-3 minuta, da se parmezan rastopi.

BONUS VIDEO:

PROSTI LJETNJI DORUČAK Pravi se na brzaka, a ukus je kao da ga je pravio vrhunski kuvar Aloonline.ba.

aloonline.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima