PUTNIK (36) POGINUO DOK SU GA GURALI S BRODA: ŠOKANTNI DETALJI TRAGEDIJE, UHAPŠENI KAPETAN I POSADA

spot_img

putnik (36) poginuo dok su ga gurali s broda: šokantni detalji tragedije, uhapšeni kapetan i posada

Nesreća se dogodila na relaciji Pirej – Iraklion, a nesretni čovjek je pokušao da se ukrca, ali je poslije sukoba sa osobljem trajekta pao u more i udavio se. Grčki portal “Prototema” objavio je video koji oduzima dah i baca novo svjetlo na večerašnju tragediju.

Na snimku se vidi muškarac koji pokušava da se ukrca na brod dok posada trajekta Plavi horizont odvezuje kanap. On sustiže i penje se na ulaznu rampu broda koji je započeo manevar isplovljavanja, ali još nije napustio pristanište.

Tu dolazi do sukoba sa osobljem Plavog horizonta koji su ga izgurali sa broda. Nesretni čovjek pokušava da ostane na ulaznoj rampi i da se popne na brod kako bi otputovao u Iraklion, ali ga dvojica članova posade ponovo silovito guraju da bi ga izbacili sa broda.

Čovjek gubi ravnotežu, pada u more i bori sa talasima. Nepoznato je da li je udario u glavu ili neki drugi dio tijela prilikom pada. Nešto kasnije izvučen je mrtav dok brod “Plavi horizont” plovi ka Heraklionu kao da se ništa nije dogodilo.

Kako je saopšteno iz Ministarstva pomorstva, očekuje se da će centralna lučka uprava Pirej u okviru preliminarne istrage dobiti izjave o incidentu, od očevidaca i posade.

Kako je prenio ERT, kompanija će promijeniti posadu i brod će ponovo krenuti za Krit kada se popune depoziti putnika.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima