
Sastojci:
350 g keksa
150 ml otopljenog putera
20 g želatina
150 ml vode
150 ml mlijeka
90 g šećera
3-4 kašike kakao praha
700 ml kisele pavlake
2-3 banane
rendana čokolada za dekoraciju, po želji
Priprema:
Izmiksajte keks (može usitnjen u blenderu) s otopljenim puterom, pa kad dobijete kompaktnu smjesu, utisnite je u dno kalupa i lijepo poravnajte.
Potom pomiješajte želatin s vodom i razmutite.
U jednu šerpicu sipajte mlijeko i šećer, pa dodajte kakao i lijepo promiješajte. Zagrijte do ključanja uz miješanje, pa sklonite s vatre.
U to dodajte nabubreli želatin, promiješajte dok se ne rastvori.
Dodajte kiselu pavlaku u tu smjesu, promiješajte žicom.
Oljuštite banane, pa ih isijecite na pola, a zatim te polovine po dužini.
Redajte banane po utisnutoj kori od keksa i putera dok ne pokrijete cijelu tortu.
Prelijte kakao smjesom, pa odložite u frižider da se stegne.
Po želji narendajte čokoladu za dekoraciju.
BONUS VIDEO:
Članak KREMASTA SLADOLED TORTA RAJ ZA NEPCA – Čokoladno-mliječno zadovoljstvo na koje ćete se vraćati cijelog ljeta prvi put je objavljen na Aloonline.ba.
Izvor: ( aloonline.ba / ffmo.ba )