back to top

RASKOŠNA ČOKOLADNA TORTA SA KOKOSOM Kore natopljene mliječnim filom raj su za čula

spot_img

Sastojci:

gotove čokoladne kore
400 g kondenzovanog mlijeka
100 ml mleka
200 ml slatke pavlake
50 g bijele čokolade
100 g kokosa

Za prelivanje kora:
200 ml mlijeka od kokosa
30 g šećera

Još:
400 g kondenzovanog mlijeka
400 ml slatke pavlake
200 g čokolade
kokos

Recept za raskošnu čokoladnu tortu sa kokosom:

U šerpi pomiješajte kondenzovano mlijeko, pa sipajte slatku pavlaku i mlijeko, pa promiješajte. Kuvajte par minuta, a onda dodajte bijelu čokoladu i miješajte dok se ne istopi. Dodajte i kokos, pa promiješajte. Kuvajte na niskoj temepraturi dok se ne pojave mehurići, uz neprestano miješanje. Sipajte fil u neku posudu, pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Zatim ga podijelite na 3 jednaka dijela. Jednu koru stavite u kalup, pa premažite kokosjvim mlijekom koje ste pomiješali sa šećerom. Premažite jednom dijelom fila, pa stavite drugu koru, premažite mlijekom, a onda i filom, pa stavite treću koru. Opet je premažite mlijekom i filom, pa stavite četvrtu koru. Premažite i nju mlijekom. U šerpi pomiješajte kondenzovano mlijeko, slatku pavlaku i kuvajte dok smjesa ne krene da vri, pa dodajte čokoladu. Kuvajte dok se čokolada ne istopi i dok se sastojci ne sjedine. Premažite cijelu tortu dobijenim filom, pa ukrasite kokosom. Za dodatnu dekoraciju možete da koristite višnje i čokoladne bombice.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima