SASTOJCI:
500 g kora za pite (12 listova)
2 mala praziluka
400 g šampinjona
70 g riže
so, biber, biljni začin
2 dl kisele vode
1 dl ulja
PRIPREMA:
Rižu sipajte u šerpicu i nalijte dva puta više vode pa stavite na tihu vatru da se kuva. Praziluk očisitite, dobro operite i sitno isjeckajte. Isto uradite i sa šampinjonima. U dublju tavu sipajte maslinovo ulje pa na njemu propržite praziluk. Posolite ga kako ne bi gorio i kako bi pustio tečnost, a onda ubacite isjeckane šampinjone i dinstajte dok ne ispari tečnost koju će pustiti. Sklonite s vatre i izmiješajte s ocijeđenom sku-vanom rižom. Po ukusu posolite, dodajte bibera i začin od povrća koji koristite. Pita se slaže od po tri kore. Svaku koru poprskajte mješavinom ulja i kisele vode, a na treću, koju takođe po-prskate, stavite nadjev od šampinjona. Uvijte krajeve pa urolajte pitu i stavite je na pleh obložen pek-papirom. Pitu pecite na 180 stepeni oko pola sata.
BONUS VIDEO: