back to top

Recept koji uvijek uspijeva: Rafaelo rolat gotov za manje od pola sata

spot_img

Potrebno je:

– 300 g keksa,

– 50 g kokosa,

– 130 ml toplog mlijeka,

– 500 ml slatke pavlake,

– 250g krem maskarpone ili neki drugi krem sir,

– 50 grama šećera u prahu,

– bijela čokolada za dekoraciju.

Priprema

Keks izlomite, dodajte kokos. Umutite slatku pavlaku, dodajte šećer u prahu i maskarpone. U keks dodajte toplo mlijeko i pola pripremljenog fila s pavlakom. Na providnoj foliji oblikovati koru, premazati sa skoro svim preostalim filom (ostaviti par kašika za premazivanje rolata), izmrviti rafaelo po kori i urolati rolat, piše Žena Blic. Premazati za preostalim filom i ukrasiti čokoladom. Staviti na hlađenje u frižider par sati i onda je spreman za degustaciju.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima