Regionalni parovi koji ruše predrasude: Kad ljubav ne zna za godine

spot_img

Da ljubav ne poznaje granice, a i godine, nije ništa novo. Naravno uvijek će neko dati neki negativan komentar, ako je prevelika razlika u godinama nekog ljubavnog para. U cijelom regionu ima nekoliko primjera slavnih parova koje godine ne brinu.

Uz teret slave, ovi reginalni parovi dokaz su da ovo više nije tabu tema i da ovakve ljubavne priče mogu imati sretan epilog.

Melina i Haris Džinović, 30 godina mlađa

Jedan od najpoznatijih i najskladnijih parova su Melina i Haris Džinović. Upoznali su se dok je Melina čekala svog tadašnjeg dečka koji se, igrom slučaja, također zvao Haris. Do njihovog sljedećeg susreta došlo je kada je on imao zakazan nastup u Zagrebu. Tada su počeli da se dopisuju, a onda je Haris Melinu pozvao da mu bude gošća u Parizu.

– Moja porodica nije ni stigla da reaguje, jer sam ja to odlučila preko noći. To nikada nije bila tema razgovora, jer sam ja pobjegla. Otišla sam za Pariz kod Harija i nikada se više nisam vratila kući – ispričala je jedne prilike Melina, koja je tada bila apsolvent i 30 godina mlađa od Harisa.

Ona se vratila kući kada je bila već u poodmakloj trudnoći, a porodica je za njenu vezu već tada saznala iz medija, međutim, kako kaže, njeni roditelji su se na kraju, “zaljubili“ u Harisa. Par je u međuvremenu dobio kćerku Đinu i sina Kana, a 2014. su se jedno drugom zavjetovali na vječnu ljubav na luksuznoj jahti u Dubrovniku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Goca Tržan (@gocatrzan)

Goca Tržan i Radomir Raša Novaković, 14 godina starija

Pjevačica Goca Tržan nakon propalog braka s Ivanom Marinkovićem, s kojim je dobila kćerku Lenu, 2011. godine počela je vezu s 14 godina mlađim Rašom Novakovićem, koji je bio bubnjar u njenom bendu. Vjerili su se nakon dvije godine veze, a 2015. su se vjenčali, te, uprkos tome što su ih mediji stalno razvodili, odoljeli svim preprekama.

Goca kaže da joj je Raša vratio vjeru u ljubav i pomogao da zavoli sebe.

Željko i Ružica Bebek, 34 godine razlike

Nakon dva razvoda, Bebek je sreću prije 18 godina našao pored 34 godine mlađe Ružice. Bila je to ljubav na prvi pogled, a razlike u godinama kao da nije ni bilo.

– Čim sam je sreo znao sam da je ona žena za sva vremena, žena kojoj sam odmah mogao da uzvratim: volim te. Osjetio sam da supruga može da mi bude na prvom mjestu, a da muzika i scena zbog mog odlaska neće ništa promijeniti – priznao je Željko i otkrio da tajna njihovog harmoničnog odnosa  leži u istim ciljevima u životu.

Željko i Jovana Joksimović, 9 godina stariji

Željko i Jovana Joksimović upoznali su se 2008. godine, dok su vodili evrovizijski program. Jovana je tada bila u vezi s biznismenom Aleksandrom Zeremskim, a Željko s voditeljicom Adrianom Čortan. Iako su tada oboje bili emotivno zauzeti, ova saradnja spojila ih je zauvijek, a prepreka im nije bila ni razlika u godinama, s obzirom na to da je Jovana devet godina mlađa od Željka.

– Mislim da se između dvoje ljudi nešto desi ili ne. Ta zaljubljenost koja dolazi kao neka prva emocija, taj neki životinjski instinkt koji ne možeš da spriječiš, meni se dogodio kada sam imala 27 godina. Zaljubila sam se i željela sam da živim svoju ljubav i tako sam se odlučila, a i Željko je tako odlučio. I tako postadosmo mi prvi evrovizijski bračni par –  rekla je svojevremono voditeljica.

Jovana i Željko vjenčali su se u tajnosti na Maldivima 2012. godine. U braku su dobili blizanke Anu i Srnu i sina Kostu. Željko ima kćerku Minu iz prethodnog braka.

Hana Huljić i Petar Grašo, 14 godina razlike

U oktobru 2021. odjeknula je vijest da Petar Grašo (45) ljubi 14 godina mlađu Hanu Huljić. Ovo je šokiralo mnoge, s obzirom da je malo prije toga pjevač stavio tačku na 24-ogodišnju vezu s Danijelom Martinović. Ubrzo su počeli zajedno da se pojavljuju u javnosti, potvrdivši tako vezu. Zanimljivo je da Hana poznaje Petra još otkako je bila djevojčica, s obzirom na to da su njen otac Tonči i Grašo dugogodišnji saradnici. Danas Petra i Hana imaju kćerku Albu.

Frano i Milena Lasić, 30 godina mlađa

Poznati hrvatski glumac i muzičar Frano Lasić u braku je s beogradskom umjetnicom Milenom koja je od njega mlađa 30 godina. Ovo mu je četvrti brak i kaže kako smatra da su godine u neku ruku prednost, zbog životnog iskustva koje sobom nose.

– Naravno da godine nisu samo brojke, godine donose zrelost, iskustvo, strpljenje, razumijevanje, ali i po koju sijedu, no s godinama se čovjek treba sprijateljiti i uživati koliko je moguće u njima. Svako doba ima i svojih prednosti, pa kako divnih, tako naravno i katkad teških trenutaka – istako je glumac u jednom intervjuu.

Regionalni parovi koji ruše predrasude: Kad ljubav ne zna za godine Azra Magazin.


azra.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima