back to top

RISTANOVIĆ ZA HAYAT OTVORENO: ESTETSKE KOREKCIJE SU SADA POTREBA, ŽIVIMO BRZO!

spot_img

U emisoiji ‘Otvoreni studio’ razgovarali smo sa doktoricom Marijom Ristanović. Govorila je o tome kakve su posljedice zime na naš organizam i koji su najbolji načini prevencije i zaštite naše kože, ali i druge korisne savjete o estetskoj medicini i hirurgiji.

Kaže da je najbitnije je zadržati individualnost i autentičnost, a da bi to zadržali moramo znati kome dajemo povjerenje.

  • Naš posao je veoma delikatan i ozbiljan. Moramo voditi računa kako ćemo predstaviti nekog ko je nama poklonio povjerenje. Nama je taj fizički kontakt najbitniji. To je prvi utisak kako nekog doživimo. Kada dođu pacijenti mi moramo da imamo istančan osjećaj, da pažljivo slušamo želje i potrebe – rekla je Ristanović.
ristanović za hayat otvoreno: estetske korekcije su sada potreba, živimo brzo!
RISTANOVIĆ ZA HAYAT OTVORENO: ESTETSKE KOREKCIJE SU SADA POTREBA, ŽIVIMO BRZO!

Živimo u vremenu u kojem živimo, te nekada želje jesu prevelike, ali mogućnosti to ne dozvoljavaju. Doktorica Ristanović ističe da u okviru svega toga imamo i nerealna očekivanja.

  • Moramo voditi računa o potrebama i mogućnostima, te da li smo sposobni da pružimo sve te usluge i da li će pacijenti biti zadovoljni. To je suština. Svako je predodređen da se bavi nekom profesijom, ali isto tako biti doktor i na kraju se odrediti za neku specijalizaciju je dar. Nemaju svi tu estetsku crtu. Svaki doktor treba da bude reprezent svog posla. Ima broj populacije koji se uputi neškolovanom kadru pa se desi problem – kazala je Ristanović.
  • Moramo znati kako doprijeti do njihove svijesti. Mnogi kada dođu kažu nisu imali predstavu da im tako nešta treba. Moram imati i procjenu psihološkog profila. Mnoge osobe ne mogu pune usne i jagodice da iznesu ako imaju sitno lice – dodala je.
ristanović za hayat otvoreno: estetske korekcije su sada potreba, živimo brzo!
RISTANOVIĆ ZA HAYAT OTVORENO: ESTETSKE KOREKCIJE SU SADA POTREBA, ŽIVIMO BRZO!

Puno vremena provodimo na društvenim mrežama, te možemo vidjeti razne objave. Među svim tim objavama vidimo koji su to dobri, a koji loši estetski radovi.

Također, zahvaljujući društvenim mrežama  možemo pronaći i stručan kadar, nekoga kome ćemo prepustiti da obavlja estetske korekcije na tijelu.

  • U svakoj državi znamo ko je lider i ko je u tih pet – šest doktora kome treba pokloniti povjerenje. Mi doktori moramo konstantno da ulažemo u edukacije. Odem na neku edukaciju da potvrdim ono što znam. Svako ima svoje taktike. Što više je potrebno pričati o tome. Ovo je sada potreba zbog brzog načina življenja. Sve se odrazi na našu kožu. Ne mogu ja nešto da nosim gdje neću ispoljiti onu punu formu sebe. Bitna je procjena doktora kome šta pristaje – zaključila je Ristanović.

Pogledajte video OVDJE.

(A. Herak)

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima