Svideće vam se koliko i onaj klasičan, a ako ga poslužite za slavsku trpezu, oduševićete goste.
Potrebno je
Za tijesto:
3 jaja
1 šoljica šećera
200 g pirea od bundeve
1 kašičica limunovog soka
3/4 šoljice brašna
1 kašičica praška za pecivo
2 kašičice cimeta
pola kašičice soli
prstohvat muškatnog orašćića
prstohvat đumbira
Za punjenje sa sirom:
250 g sira
4 kašike otopljenog margarina
2 kašike kisele pavlake
1 šoljica šećera u prahu
pola kašilice vanilinog šećera
Priprema
Mikserom umutite sastojke za tijesto, počnite od jaja a završite sa bundevom i limunovim sokom. Smjesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 15 minuta na 180 stepeni. Izvadite iz rerne, pustite malo da se prohladi pa pospite sa šećerom u prahu i okrenite na mokru krpu. Urolajte u oblik rolata pa ostavite da se ohladi. Za to vrijeme, napravite punjenje. Umutite sir, pavlaku, margarin pa dodajte šećer i vanilin šećer. Mešajte dok ne postane homogeni namaz. Namažite rolat sa punujenjem pa stavite u frižider dva sata. Sijecite i služite. Prijatno!
BONUS VIDEO: