Sastojci:
500 g graška
500 g svinjskog mesa (može i piletina)
1 crni luk
1 prazilk (po želji)
1 šargarepa
1 krompir
3 čena bijelog luka
1 kesica instant krem čorbe od graška
suvi biljni začin, biber
1 kašičica slatke mljevene paprike
malo mirođije
2 kašike kečapa
1 kašičica suvog vlašca (po želji)
Priprema:
Luk i praziluk propržiti na ulju, pa dodati meso isjeckano na kockice. Začiniti sa suvim biljnim začinom, biberom i slatkom mljevenom paprikom. Ako želite možete da dodate i tucanu ljutu papriku i vlašac. Kada se meso malo upržilo, dodajte sitno sjeckan krompir, mrkvu i bijeli luk. Promiješajte, pa dodajte grašak i opet promiješajte. Dodajte malo mirođije, malo kečapa i nalijte sa vodom. Poklopite i kuvajte na tihoj vatri. Napravite supu sa toplom vodom i dodajte malo mirođije, pa i nju nalijte u grašak. Kuvajte nekih 30-45 minuta (procijenite sami).
BONUS VIDEO:
Objava SAVRŠEN RUČAK „NA KAŠIKU“ Vratimo se jednom klasiku naše kuhinje pojavila se prvo na Aloonline.ba.
Izvor: ( aloonline.ba / ffmo.ba )