back to top

SAVRŠEN SPOJ KOKOSA I ČOKOLADE Ruske kape po tradicionalnom receptu

spot_img

Sastojci:

8 jaja
4 kašike vode
2 kašike ulja
250 g šećera
250 g brašna
1 prašak za pecivo
1 kašika kakao praha

Za fil:

1 l mlijeka
200 g brašna
400 g šećera
300 g maslaca

Za ukrašavanje:

200 g kokosa
100 g čokolade
30 g maslaca

Priprema:

Bjelanca umutite i dodajte žumanca. Tome dodajte vodu, ulje i šećer, te umutite mikserom. Pomješajte brašno, prašak za pecivo i dodajte u smjesu sa jajima. Podmažite veliki pleh. Sipajte pola u jedan dio, pa stavite kakao u ostatak smjese i izmješajte. To odmah sipajte u drugi dio pleha. Izravnajte i pecite 15 do 20 minuta na 220 stepeni.

Priprema fila:

Šećer i brašno pomješajte sa malo mlijeka, a potom umutite mikserom. Ostatak mlijeka zagrijte da bude mlako, a zatim dodajte smjesu sa šećerom i brašnom. Kuvajte oko 10 minuta, dok se ne zgusne. Neka se fil ohladi, pa dodajte umućen maslac i sjedinite mikserom da dobijete pjenastu smjesu. Napravite krugove iz kore uz pomoć male čaše. Nafilujte kašikom fila žuti krug, pa preko stavite braon krug i okolo nafilujte. Ostavite odozgo patišpanj. Uvaljajte okolo u kokos. Čokoladu istopite sa maslacem i kašikom nanesite glazuru na šubarice.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima