Sastojci:
- 300 g karfiola
- 100 g kačkavalja
- 50 g prezli
- ½ limuna (kora)
- 5 jaja
- so, biber
- ½ kašičice bijelog luka u prahu
Priprema:
1. Karfiol očisiti, oprati, pa izrendati na krupno rende i ostaviti da se dobro ocijedi.
2. Žumanca odvojiti od bjelanaca, pa bjelanca umutiti u čvrst snijeg.
3. U žumanca dodati začine, prezle, koru limuna, rendani kačkavalj i karfiol, pa sve dobro sjediniti.
4. Na kraju dodati snijeg od belanca i sve dobro sjediniti.
5. Izručiti na pleh obložen papirom za pečenje i premazan uljem formirajući manje lepinje.
6. Peći u ugrijanoj rerni na 220ºC oko 25 minuta, a zatim okrenuti na drugu stranu, premazati uljem i nastaviti pečenje još desetak minuta.
7. Poslužiti dok je toplo uz jogurt, kiselo mlijeko, kefir ili svježe povrće.
BONUS VIDEO: