SELVEDIN OPTUŽEN DA JE UZEO 500 KM KAPARE ZA TAPACIRANJE NAMJEŠTAJA: VLASNICA GA PRIJAVILA

spot_img

selvedin optužen da je uzeo 500 km kapare za tapaciranje namještaja: vlasnica ga prijavila

Predmetna optužnica potvrđena je od strane Općinskog suda u Bugojnu.

Optuženom se stavlja na teret da je krajem maja 2022. godine na području općine Bugojno u namjeri sticanja protupravne imovinske koristi doveo u zabludu oštećenu G. F. lažnim prikazivanjem da će obaviti dogovoreni posao, to jest da će joj izvršiti tapaciranje ugaone sećije, dva taburea, dodatno napraviti još jedan tabure i ofarbati ormarić za obuću, te da će dogovorene radove izvršiti u roku od 15 dana.

Ženi G. F. je tražio kaparu od 250 eura kako bi kupio sav potreban materijal za izradu namještaja, što je oštećena u uvjerenju da će isti postupiti po dogovoru dala novac u iznosu od 250 eura.

Potom je preuzeo dogovoreni namještaj i prevukao ga do svoje kuće gdje je trebao započeti radove, koje nije izvršio u dogovorenom roku.

Oštećena G. F. ga je više puta kontaktirala putem telefona dok ju je Selvedin Began sve vrijeme održavao u zabludi govoreći joj da je radove započeo i da će biti gotovi u dogovoreno vrijeme, svjestan da nije započeo radove po dogovoru niti da ih planira završiti.

Nakon toga, Selvedin Began je uslijed bračnih problema napustio bračnu zajednicu i iselio iz kuće u kojoj je živio sa suprugom, preuzeti namještaj je iznio iz kuće i ostavio na tuđi posjed u blizini kuće gdje se namještaj nalazio nekoliko mjeseci pa je uslijed sunca i kiše u potpunosti uništen i takav vraćen oštećenoj, te je tako poduzetim radnjama oštetio oštećenu za iznos od 250 eura na ime kapare. Postupajući tužilac u optužnici je predložio Sudu oduzimanje od optuženog protupravno stečene imovinske koristi u iznosu od 250 eura.

Podsjećamo na načelo presumpcije nevinosti koje definiše da se niko ne može smatrati krivim dok mu se krivica ne dokaže pravosnažnom presudom.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima