SKUPLJALI NOVAC ZA LIJEČENJE DJEVOJČICE, A PARE ZADRŽALI: OPTUŽNICA PROTIV MIRZE I ARIJANE

spot_img

skupljali novac za liječenje djevojčice, a pare zadržali: optužnica protiv mirze i arijane

Prema optužnici, Mirza i Arijana su suočeni s ozbiljnim optužbama da su u periodu od 1. do 17. marta 2023. godine, na području Šibenice, općine Jajce, namjerno obmanjivali ljude kako bi stekli nepripadajuću imovinsku korist. Njih dvoje su se predstavljali kao volonteri iz humanitarne organizacije “Zlatna ruka” i tvrdili su da prikupljaju sredstva za liječenje djevojčice A. A.

Da bi dodatno ubijedili ljude u svoju lažnu priču, na svojem vozilu su postavili magnetne naljepnice s logom “Humanitarne organizacije Zlatna ruka”. Vozilo su parkirali na istaknutoj lokaciji kako bi pješice dolazili do kuća potencijalnih žrtava.

Kada bi korisnici kuća izašli pred vrata, Mirza i Arijana bi im lagali, tvrdeći da rade u ime Humanitarne organizacije Zlatna ruka koja se bavi humanitarnim radom i prikupljanjem novca za liječenje djevojčice A. A. Pokazivali bi im lažne članske iskaznice te organizacije s njihovim fotografijama, imenima i prezimenima, koje su izradili samo za tu svrhu. Također bi pokazali fotografiju djevojčice s natpisom “Apel za pomoć A. A.”

Nažalost, mnogi su ljudi povjerovali njihovim lažima i davali novac u različitim iznosima s ciljem pomoći u liječenju djevojčice A. A. Na taj način su Mirza i Arijana stekli protupravnu imovinsku korist u iznosu od 120 KM.

Važno je napomenuti da se Mirza Selimović i Arijana Alihodžić smatraju nevinima dok se ne dokaže suprotno. Sudski postupak će omogućiti detaljnu istragu i pružiti prava na odbranu optuženima.

(Jajce Info)

The post SKUPLJALI NOVAC ZA LIJEČENJE DJEVOJČICE, A PARE ZADRŽALI: OPTUŽNICA PROTIV MIRZE I ARIJANE first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima