back to top

SLANA ŠTRUDLA SA KOBASICAMA – Rapsodija ukusa za prave gurmane

spot_img
slana štrudla sa kobasicama - rapsodija ukusa za prave gurmane

Ako ste ljubitelj klasične štrudle, sigurno ćete uživati ​​u ovoj slanoj verziji.

Potrebni sastojci

Za tijesto:

15 g kvasca

100 ml tople vode

50 ml toplog mlijeka

2 kašike ulja

1 jaje

1 kašičica soli

1 kašičica šećera

300 g brašna tipa 400

100 g margarina

Za punjenje:

8 kobasica (u zavisnosti od dužine)

3 kašike senfa

150 g kačkavalja

6 kiselih krastavaca (u zavisnosti od veličine)

2 crvene paprike (ispečene i oguljene)

Uputstvo za pripremu:

Zagrijte rernu na 260 stepeni. Pomiješajte kvasac, vodu, mlijeko, šećer i ulje u posudi. U posebnoj posudi umutite jaje, pa odvojite dvije kašike. Dodajte preostalo jaje u smjesu sa kvascem i promiješajte dok se kvasac ne otopi. Dodajte polovinu brašna i soli, zamijesite tijesto. Postepeno dodajte preostalo brašno. Prekrijte tijesto providnom folijom i ostavite da nadođe 30 do 40 minuta. Premijesite tijesto, razvucite ga oklagijom i dodajte 80 g narendanog margarina. Presavijte tijesto dva puta. Narendajte preostali margarin. Ostavite tijesto da nadođe još 15 minuta. Ispržite kobasice na malo ulja. Ponovo razvucite tijesto oklagijom, rasporedite kobasice i premažite senfom. Posipajte sitno narendanim kačkavaljem, dodajte kisele krastavce i pečene paprike. Zarežite bočne strane tijesta. Savijte krajeve prema unutra, preklopite trakice. Premjestite štrudlu na pleh obložen papirom za pečenje i ostavite da odmara još 15 minuta. Premažite mješavinom ulja, mlijeka i jajeta. Posipajte susamom. Pecite oko 20 minuta na 260 stepeni. Uživajte u obroku!

BONUS VIDEO:

SLANA ŠTRUDLA SA KOBASICAMA BOLJA OD SLATKE Rapsodija ukusa za prave gurmane Aloonline.ba.

Izvor: ( aloonline.ba / ffmo.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima