Lagano, puterasto lisnato tijesto uvijek je dobro imati pri ruci, a ono nam pruža mnogo opcija za brzu i jednostavnu pripremu slatkih i slanih peciva.
Tako možete napraviti čak i domaću tortu za koju kao kora može da vam posluži lisnato tijesto!
Ako preferirate slaniše, a mrzi vas da mjesite testo, pa čekate da testo nadođe i oblikujete ga, ovo je svakako odlična varijanta, a sve što vam je potrebno jeste adekvatan nadjev.
Danas vam predstavljamo recept za pica-pužiće koji će se naći na vašem stolu dok ste rekli „sočno“!
Sastojci:
- 700 g lisnatog tijesta
- 300 g šunke u listićima
- 200 g rendanog kačkavalja
- 8 žumanaca (može i manje) + još jedno cijelo jaje
Priprema
- Razvucite lisnato tijesto oklagijom i potrebi isecite ivice tako da budu ravne.
- Poređajte listiće šunke po tijestu, pa preko svega pospite rendani kačkavalj.
- Lomite jedno po jedno jaje, odvajajući žumanjca od bjelanaca, pa jedno po jedno jaje ređajte po površini, tako da bude na više mesta duž testa (preko sira), a zatim viljuškom razmažite koliko je moguće da se namaže jednako.
- Urolajte lisnato testo oprezno, da nadev ne ispada, pa secite na „pužiće„, koje ćete potom poređati po tepsiji obloženoj pek-papirom.
- Umutite jedno jaje i njime premažite pužiće.
- Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, oko 25 minuta.
Pogledajte kako se prave pica-pužići od lisnatog tijesta.
BONUS VIDEO: