back to top

SLUČAJ U BIH: OKLIZNUO SE I PAO U RADNJI PA PIŠTOLJEM IZ DŽEPA SLUČAJNO UBIO KOMŠIJU

spot_img

slučaj u bih: okliznuo se i pao u radnji pa pištoljem iz džepa slučajno ubio komšiju

Osnovni sud u Sokocu potvrdio je optužnicu protiv Kovačevića koja ga tereti za krivično djelo nehatno lišenje života, ali i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija jer za oružje nije imao dozvolu za nošenje i držanje.

Ova nesvakidašnja tragedija se desila 31. maja 2021. godine u Ulici Kosovska u Sokocu kada je Kovačević došao kod Đerića u njegovu radionicu u namjeri da nabavi dio za radnu mašinu.

Kobnog dana golfom se dovezao do radionice, a u džepu od prsluka imao je pištolj “CZ” kalibra 7.62 milimetra.

U optužnici je navedeno da se optuženi, dok se kretao po radionici okliznuo, izgubio ravnotežu te pao na betonsku podlogu.

  • Usljed pada došlo je do  opaljenje  metka iz pištolja i hitac je pogodio oštećenog u grudi te mu nanio  povrede u vidu ustrelne rane grudnog koša, prostrela šestog lijevog rebra, prostrela šestog grudnog pršljena i prostrela srčanog mišića. Usljed toga je nastupila smrt oštećenog koja je konstatovana u Domu zdravlja u Sokocu – navodi se u optužnici, javljaju Nezavisne.

Takođe, navodi se da je Kovačević po ulasku u radionicu znao da u džepu prsluka ima vatreno oružje te je bio svjestan da je to opasna stvar ali i da je olako držao da do opaljenja iz vatrenog oružja neće doći.

Prema optužnici Kovačević za pomenuti pištolj nije imao oružni list i odobrenje nadležnog organa za držanje ili nošenje, što je, takođe, znao.

Kako su ranije mediji pisali, između nastradalog i optuženog nije bilo nikakvih sukoba, a tada su komšijene žrtve ispričale da je Kovačević navodno zapeo za blatobran u radnji i da je tako pao.

Optuženi je sa Đerićevim sinom žrtvu odvezao u hitnu, ali nažalost on je podlegao.

Istražiteljima je rekao  da nije imao namjeru da ubije Đerića i iskazao kajanje zbog svega.

Njegovi poznanici su istakli da je u pitanju ozbiljan čovjek koji je ovu tragediju teško podnio.

Ukoliko se dokaže krivica za krivična djela koja se stavljaju na teret Kovačeviću prijeti kazna od dvije do osam godina, a za nedozvoljeno držanje oružja i nošenje na javnom mjestu novčanu ili kaznu od godine zatvora.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima