back to top

Sudbine: Pjevačica o borbi s opakom bolešću, od raka je izgubila majku

spot_img

Pjevačica Slađa Delibašić glasi za jednu od najzgodnijih baka na srpskoj javnoj sceni, a koliko je posvećena svom zdravlju i tijelu ni sama ne skriva.

Ipak, pjevačica nikada nije govorila o zdravstvenim problemima s kojima se svojevremeno borila, jer kako je istaknula, nije htjela dobiti takav publicitet. Slađa je imala tumor na dojci, koji je operirala i koji joj je uspješno otklonjen. Nakon niza muka s kojima se izborila, doktori su joj slučajno otkrili i promjenu na dojci, a pjevačica je sada opisala detaljno kroz što je prošla.

-Imala sam dosta zdravstvenih problema u tom razdoblju. Prvo sam operirala koljeno, zapravo meniskus, pa potom polipe na glasnim žicama, a onda su mi tijekom tih pregleda ustanovili i da imam promjene na dojci. Sasvim slučajno su liječnici to otkrili. Tada su mi operirali dojku i žlijezde ispod pazuha. Ustanovili su da je u pitanju tumor, koji je, na svu sreću, bio dobroćudan. Da se to tad nije otkrilo, ko zna što bi kasnije bilo, jer je zahvatilo i pazuh, imala sam dosta sreće – kaže Slađa.

Delibašić napominje da je ovo bio jako stresan period u njenom životu, u koji ni sjećanjem ne želi vraćati, ali je svjesna toga da je tema važna, pa je zato odlučila sada pričati o tome.

-To je bilo prije deset godina, ja sada vodim računa o svemu tome, idem redovno na kontrole,doktori prate moje stanje ukoliko dođe do nekih promjena. Mada, moram kazati da sam i prije redovno sve pratila i kontrolirala. Nisam htjela pričati o svemu tome da netko ne bi tumačio da na taj način skrećem pažnju na sebe. Želim javno apelirati na sve žene, ali i na sve muškarce, da vode računa o svom zdravlju. Prevencija je najvažnija, jer ako se bolest otkrije na vrijeme, sve se može izliječiti. Moja sestra je nedavno isto imala taj problem, rak dojke. Na svu sreću, sve se dobro završilo, uspjela se izboriti – rekla je.

Slađina majka je preminula od tumora dojke u 37. godini, što je za cijelu porodicu bila velika trauma. Slađa je tada imala nepunih 12 godina.

pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima