back to top

SUPRUGA NIJAZA UDARCIMA SJEKIROM POKUŠALA UBITI: BILI SMO U SUDNICI SA OPTUŽENOM IRENOM KARIĆ

spot_img

supruga nijaza udarcima sjekirom pokušala ubiti: bili smo u sudnici sa optuženom irenom karić

Karić je optužena za ubistvo počinjeno s umišljajem.

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo su 10. maja uhapsili Karić, koja je tada udarcima sjekirom pokušala ubiti svog supruga Nijaza.

Ona je dala izjavu u policiji, gdje je ispričala da je njen suprug duže vrijeme maltretirao nju i troje djece te da je sve to, jednostavno, kulminiralo. Riječ je o teškom slučaju nasilja u porodici koje je provodio oštećeni – rekao je tada Omar Mehmedbašić, koji zastupa Irenu Karić.

Porodična drama desila se u noći devetog na deseti maj ove godine u porodičnoj kući u sarajevskom naselju Sedrenik. U međuvremenu je Nijaz Karić podlegao povredama, pa je djelo kasnije kvalifikovano kao ubistvo.

Prema Ireninim tvrdnjama, većinu teško zarađenog novca morala je davati suprugu koji je konstantno kockao, jer je on prijetio da će je u protivnom maltretirati i tući. Pred istražiteljima je ispričala da je oko tri sata poslije ponoći uzela sjekiru i nekoliko puta udarila supruga, koji je u tom trenutku ležao na kauču.

Ona je tvrdila da nije znala da je teško povrijedila supruga te da ga je tek ujutro, kad je svanulo, vidjela krvavog, nakon čega je alarmirala policiju. Ono što je važno u ovom predmetu jeste da je vještak utvrdio da je ona u vrijeme izvršenja krivičnog djela bila bitno smanjeno uračunljiva, ističe Mehmedbašić.

Prilog iz „Slučajeva X“ pogledajte OVDJE.

The post SUPRUGA NIJAZA UDARCIMA SJEKIROM POKUŠALA UBITI: BILI SMO U SUDNICI SA OPTUŽENOM IRENOM KARIĆ first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima