Potrebno je:
tanke kore
200 g sira
1 jaje
1 puna kašika kisele pavlake
200 ml jogurta
1/2 praška za pecivo
20 ml ulja
Priprema:
U jednu činiju izdrobiti grubo sir, dodati jaje, pavlaku i prašak za pecivo, pa grubo izjednačiti.
U drugu sipati jogurt i ulje, pa izjednačiti.
Gotovu koru raširiti malo, pouljiti i staviti drugu, pa je premazati jogurtom. a u dno staviti 2 kašike sira i rasporediti po dužiti.
Uviti rolnicu, makazama podijeliti na pola, pa svaku opet na pola.
Rolnicu redati u podmazan pleh.
Ostatkom jogurta premazati kore i uljem i peći na 200 stepeni C 40 minuta da lijepo zarumene. Prijatno!
BONUS VIDEO:
ŠUŠKAVE ROLNICE KOJE SE TOPE U USTIMA Idealne za doručak, užinu ili večeru Aloonline.ba.