Sastojci:
Za podlogu:
100 g putera
50 g šećera u prahu
1 jaje
220 g brašna
prstohvat soli
Za prvi sloj:
100 g putera
100 g šećera
2 kašičice vanilin šećera
2 jajeta
150 g bademovog brašna
Za voćni sloj:
100 g džema od maline
40 g svežih maline
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Počnite sa pravljenjem podloge tako što ćete u posudi sjediniti omekšali puter i šećer u prahu. Potom dodajte jaje, umutite, pa ubacite i prosijano brašno. Zamijesite tijesto, pa pokrijte prozirnom folijom i stavite u frižider na 15 minuta. Prekrijte tijesto čistom mušemom, pa razvucite oklagijom. Tijesto premijestite u pleh za tart i priljubite uz svaku ivicu. Nožem isjecite dijelove koji vire. Kašikom izbockajte tijesto, pa pecite na 180°C oko 10 minuta. U posudu ubacite omekšali puter, šećer, vanilin šećer, pa umiksajte. Dodajte jaja, dobro umutite, pa dodajte bademovo brašno. Umutite žicom, pa sipajte smjesu u špric za kolače ili kesu za zamrzivač sa izbušenim otvorom i ostavite sa strane. U drugi špric ili kesu za zamrzivač ubacite džem od maline, pa ga ravnomjerno nanesite po kori. Nanesite preko smjesu sa šećerom i puterom u obliku krugova, pa poravnajte špatulom. Utisnite sveže maline i listiće badema, pa pecite na 180°C 40 minuta. Pospite šećerom u prahu i stavite nekoliko malina kao ukras.
BONUS VIDEO: