back to top

TORTA KOJA SE NE PEČE Red piškota, red šlaga, red malina

spot_img

Sastojci:

  • 4 kutije piškota (4×105 g)
  • 200 ml mlijeka

Za fil:

  • 700 g kisele pavlake
  • 250 g šećera u prahu
  • 500 g šlaga u prahu
  • 300 g zaleđenih malina

Priprema:

Mikserom umutiti šlag sa mlijekom. U drugoj posudi kašikom sjediniti kiselu pavlaku sa šećerom u prahu. Pomiješati obje smjese. Na tacnu poređati dva pakovanja piškota koje su umočene u mlijeko. Od fila odvojiti malo za dekorisanje torte, pa polovinom namazati piškote. Odleđene maline ocijediti i ravnomjerno poređati, pa preko njih opet premazati fil. Poređati drugi red piškota natopljenih mlijekom, zatim fil, pa maline. Cijelu tortu premazati filom i staviti u frižider da se stegne.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima