back to top

TRIKOVI ZA SAVRŠENU PILETINU Napravite ovako i biće hrskava spolja, a mekana iznutra

spot_img
trikovi za savršenu piletinu napravite ovako i biće hrskava spolja, a mekana iznutra

Potopite u slanu vodu

Ako želite da piletina bude ukusna i sočna, potopite je u slanu vodu.

Začini

Za savršenu aromu, uvaljajte piletinu u mješavinu crnog bibera, peršuna, crnog i bijelog luka, muskantnog oraščića i začinske paprike.

Tapkanje ubrusom prije pohovanja

Jako je važno da prije pohovanja piletinu istapkate ubrusom da bi se skinuo višak tečnosti.

Prženje mesa

Pržite piletinu da lijepo porumeni sa jedne strane, pa je tek onda prevrnite. Vidjećete i sami da se fino odvaja od tiganja kad dobije zlatnu koricu, zato najbolje da je samo jednom prevrnete.

Zagrijan tiganj i poklopac

Ne treba da pržite u mnogo dubokom tiganju, ali treba da bude zagrijan. Dok pržite meso, obavezno poklopite tiganj.

BONUS VIDEO:

TRIKOVI ZA SAVRŠENU PILETINU Napravite ovako i biće hrskava spolja, a mekana iznutra Aloonline.ba.

aloonline.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima