
Potopite u slanu vodu
Ako želite da piletina bude ukusna i sočna, potopite je u slanu vodu.
Začini
Za savršenu aromu, uvaljajte piletinu u mješavinu crnog bibera, peršuna, crnog i bijelog luka, muskantnog oraščića i začinske paprike.
Tapkanje ubrusom prije pohovanja
Jako je važno da prije pohovanja piletinu istapkate ubrusom da bi se skinuo višak tečnosti.
Prženje mesa
Pržite piletinu da lijepo porumeni sa jedne strane, pa je tek onda prevrnite. Vidjećete i sami da se fino odvaja od tiganja kad dobije zlatnu koricu, zato najbolje da je samo jednom prevrnete.
Zagrijan tiganj i poklopac
Ne treba da pržite u mnogo dubokom tiganju, ali treba da bude zagrijan. Dok pržite meso, obavezno poklopite tiganj.
BONUS VIDEO:
TRIKOVI ZA SAVRŠENU PILETINU Napravite ovako i biće hrskava spolja, a mekana iznutra Aloonline.ba.