back to top

TURSKI RECEPT ZA LEDENE KOCKE Kore se natapaju posebnom kakao smjesom, ovu varijantu morate probati

spot_img

Sastojci:

Za koru:
3 jaja
150 g šećera
80 ml ulja
200 ml mlijeka
1 kesica vanilin šećera
1 kesica praška za pecivo
prstohvat soli
30 g kakaoa
190 g brašna

Za preliv:
200 ml mlijeka
15 g kakaoa
Za fil:
550 ml pavlake za kuvanje
50 g šećera u prahu

Za glazuru:
250 ml pavlake za kuvanje
200 g crne čokolade

Priprema:

U posudu ubacite jaja i šećer pa dobro umutite žicom. Potom sipajte mlijeko i dodajte ulje. Umutite, pa dodajte vanilin šećer i prstohvat soli. Dodajte prosijan kakao prah, dobro izmiješajte, pa dodajte prosijano brašno sa kesicom praška za pecivo. Mutite dok ne dobijete homogenu smjesu, pa je izlijte u pleh premazan puterom. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. U međuvremenu sipajte u šerpu 200 ml mlijeka i 15 g prosijanog kakaoa. Na srednjoj temperaturi mešajte dok se ne sjedine sastojci. Koru izbockajte viljuškom, pa je prelijte mlijekom i kakaom po 4 puta, kako bi kora što bolje upila preliv. Ostavite da se ohladi.

U drugoj posudi dodajte pavlaku za kuvanje i šećer u prahu pa umutite mikserom. Kada se fil ohladi u frižideru, rasporedite ga po kori, poravnajte špatulom i ostavite u frižider da se stegne. U šerpicu ubacite pavlaku za kuvanje, pa kad provri dodajte izlomljenu crnu čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne istopi i kada se potpuno ohladi nanesite glazuru.

BONUS VIDEO:

 

aloonline.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima