TUŽNA VIJEST POTRESLA BIH: PADOM KOD STAROG MOSTA PREMINULA ANELA GOLEMAC

spot_img

tužna vijest potresla bih: padom kod starog mosta preminula anela golemac

Nesretni događaj desio se tokom manifestacije skokova sa Starog mosta u Mostaru kada je žena iz publike, smještena u jednom od kafića s pogledom na Stari most, pala na stijene pored Neretve.

“Jutros mi stiže ova tužna i tragična vijest, da je naša draga drugarica (zajedno smo u mladosti pjevali u Ansamblu “Mostarske kiše”) Anela Golić (55), sinoć u 23:45 sati preminula u KB “Dr. Safet Mujić”.

Anela je jučerašnje skokove promatrala u blizini bašte jednog ugostiteljskog objekta s pogledom na Stari most, a u jednom trenutku se, vjerovatno, poskliznula i nekoliko puta, prilikom pada, udarila u stijene, nakon čega je upala u Neretvu.

Anele Golić (prva sa lijeve strane) ćemo se sjećati po njenom osmijehu, kao na ovoj fotografiji, koja je nastala prilikom jubileja “40 godina Ansambla Mostarske Kiše”, javne manifestacije, koju smo supruga Sanja i ja organizovali 2013. u mostarskom hotelu Bristol.

Kao utjeha nam ostaje saznanje, iz naših razgovora sa Anelom, da je naš tadasnji poziv Aneli, da zajedno sa nama bude dio i punopravni učesnik ovog događaja, Anelu učinio neizmjerno sretnom i ispunio je ponosom.

Draga Anela, kada bi naša pjesma znala, kada bi pjesma mogla da vrati…

Tvoji Sanja i Šole sa poštovanjem i ljubavlju”, napisao je na Facebooku Sergio Sotrić.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima