Sastojci:
Za biskvit:
400 g keksa
9 kašika putera
Za karamel sloj:
1/2 šolje šećera
200g kondenzovanog mlijeka
300 g pavlake za kuvanje
Za čokoladni sloj:
300 g crne čokolade
300 g pavlake za kuvanje
Priprema:
Izblendajte keks, pa dodajte otopljeni puter. Dobijenu smjesu utisnite u okrugli kalup po ivicama i dnu. Ispjecite u zagrijanoj rerni na 180°C oko 10 minuta. Šećer pržite na zagrijanom tavi dok se ne karamelizuje, pa dodajte kondenzovano mlijeko, dobro promiješajte i na kraju dodajte pavlaku za kuvanje. Još dva minuta kuvajte, pa isključite ringlu. Ostavite da se ohladi. U međuvremenu otopite crnu čokoladu na pari, pa dodajte pavlaku za kuvanje. Ostavite malo da se ohladi. Karamel sloj sipajte po ohlađenom biskivitu, pa preko njega dodajte čokoladnu smjesu.
BONUS VIDEO: