back to top

U Čapljini uhapšena osoba, pronađeno 28 stabljika Cannabisa

spot_img

U okviru operativne akcije kodnog naziva „Roso“, službenici Federalne uprave policije su na području Čapljine uhapsili jednu osobu inicijala I.R. (1984.) iz Mostara, zbog krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“. Prilikom pretresa  pronađeno je 28 stabljika Cannabisa, vaga za precizno vaganje i jedan pištolj.

Tokom akcije, koja je provedena na području grada Čapljina u cilju sprečavanja proizvodnje i stavljanja u promet opojne droge, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog Kantona, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Čaplina, izvršeno je pretresanje osobe, stana, kuće i motornog vozila.

Uhaopšena osoba I.R. se sumnjiči da je na području HNK, grada Čapljina, tokom 2023. godine, neovlašteno proizvodila i nabavljala opojnu drogu Cannabis koju je u stanu gdje boravi pripremala i pakovala radi daljnjeg stavljanja u promet trećim osobama, te su tom prilikom pronađeni i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

Uhapšena osoba će biti predata u nadležnost Kantonalnog tužilaštva HNK, saopćeno je iz FUP-a.

The post U Čapljini uhapšena osoba, pronađeno 28 stabljika Cannabisa appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima