back to top

U kampanji “Inspirisani srcem” prikupljeno 44.000 KM za porodilišta u BiH – Poslovne novine

spot_img

Intesa Sanpaolo Banka i kompanija Visa, nakon prošlogodišnjeg jubileja i prikupljenih više od 270.000 KM koje su donirane raznim udruženjima, bolnicama i pojedincima, ove godine su realizirali jedanaestu humanitarnu kampanju pod nazivom Inspirisani srcem. Kampanji se ove godine pridružio najveći trgovački lanac u BiH – Bingo. Svi korisnici Visa kartica Intesa Sanpaolo Banke, kupujući u Bingu i plaćajući svojim karticama, dali su svoj doprinos akciji na način da su Banka i Visa od svake obavljene transakcije izdvojile 0,10 KM.

“Kada smo krenuli u ovogodišnju realizaciju kampanje, željeli smo napraviti određenu promjenu i odlučili smo se za partnerstvo s kompanijom Bingo. Uz našeg strateškog partnera, kompaniju Visa, udruživanje s Bingom je bio odličan potez. Zahvaljujući odličnoj kampanji, odzivu korisnika naših Visa kartica i rasprostranjenosti Binga po cijeloj BiH, ove godine prikupili smo nevjerovatnih 44.000 KM koje će biti donirane porodilištima u dvije bolnice”, izjavio je Marco Trevisan, predsjednik Uprave Intesa Sanpaolo Banke.

U kampanji "Inspirisani srcem" prikupljeno 44.000 KM za porodilišta u BiH - Poslovne novine

Od 2019. godine, kada se kampanja potpuno orijentisala na pomoć porodilištima u BiH, donacije su realizirane za bolnice ili domove zdravlja koji imaju porodilišta u Mostaru, Banja Luci, Tuzli, Travniku, Gračanici, Sarajevu, Livnu, Prijedoru, Kaknju, Zenici, Brčkom i Bijeljini.

“Sa velikim zadovoljstvom istakao bih da ovogodišnje donacije u jednakim dijelovima i u vidu opreme idu za porodilišta koja djeluju u okviru bolnica u Jajcu i Bugojnu”, dodao je Trevisan.

Donacije koje su realizirane u proteklih deset godina podrazumijevale su donaciju različite opreme za porodilišta kao što su topli krevetići, perfuzione pumpe, aparat za skrining sluha, infuzione pumpe, suhi sterilizator, digitalna vaga za mjerenje beba, napredan fetalni monitor za praćenje zdravlja fetusa, ginekološka profesionalna stolica i slično, a ista su donirana u skladu s realnim potrebama ginekoloških i pedijatrijskih odjela.

„Kompanija Visa od samog početka podržava ovu kampanju jer smo svjesni da snagom svog brenda možemo napraviti pozitivnu promjenu u društvu. Posebno smo ponosni jer iz godine u godinu, zajedno s Intesa Sanpaolo Bankom, sa velikom posvećenošću osluškujemo potrebe zajednice i usmjeravamo prikupljena sredstva tamo gdje je najpotrebnije, a to su i ove godine baš mjesta gdje se dešavaju najljepši momenti, tj. gdje život počinje! Najveću zahvalnost za uspješnost ove akcije dugujemo korisnicima Visa kartica koji su svojim učešćem omogućili prikupljanje značajnih sredstava“, izjavila je Maida Mehmedagić Slatina, menadžer poslovnog razvoja u kompaniji Visa.

u kampanji "inspirisani srcem" prikupljeno 44.000 km za porodilišta u bih - poslovne novine
U kampanji "Inspirisani srcem" prikupljeno 44.000 KM za porodilišta u BiH - Poslovne novine

Da su bebe u fokusu društvene odgovornosti kompanije Bingo pokazalo se to u godinama koje su iza nas, te je ulazak u partnerstvo vezano za ovu kampanju došao kao logičan slijed aktivnosti koje Bingo sprovodi na bh. tržištu.

„Pored naše aktuelne kampanje ‘Bingo za bebe’ u okviru koje se u potpunosti odričemo marže na hranu za bebe, sa zadovoljstvom smo dali svoj doprinos kampanji Inspirisani srcem koja nas je oduševila i koja pokazuje da imamo zajednički cilj, a to je podrška budućim naraštajima Bosne i Hercegovine. Dodala bih da će Bingo, pored učešća u nevjerovatnoj donaciji prikupljenoj tokom maja, navedenim porodilištima uručiti još jedan poklon, a to je posteljina za sve krevetiće koji se nalaze u porodilištima“, izjavila je Tatjana Paunoski, rukovodilac Službe trade marketinga u kompaniji Bingo.

Oprema za porodilišta u Jajcu i Bugojnu bit će isporučena tokom avgusta mjeseca, a što će svako javnosti biti predstavljeno na društvenim mrežama Intesa Sanpaolo Banke.

Kampanja Inspirisani srcem, koja je ove godine nadmašila očekivanja, realizirana je od strane Intesa Sanpaolo Banke, Vise i Binga, uz podršku partnera Klix.ba, RSG radija, Antene Sarajevo i Radio MIX-a.

Izvor: ( poslovnenovine.ba / ffmo.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima