UHAPŠEN VOZAČ AUDIJA: NA PRIJELAZU IZAČIĆ ZAPLIJENJENO 16 KILOGRAMA MARIHUNE

spot_img

uhapšen vozač audija: na prijelazu izačić zaplijenjeno 16 kilograma marihune

  • Pripadnici Jedinice granične policije BiH Izačić, 17. avgusta 2023. godine, zaplijenili su 16 kilograma zeljaste materije koja svojim izgledom i mirisom asocira na Cannabis sativu. Navedena opojna droga otkrivena je prilikom pregleda i kontrole putničkog motornog vozila Audi, bh. nacionalnih oznaka, u graničnom pojasu na području Bihaća – saopćeno je iz Granične policije BiH

Vozilom je upravljao V. M. (1996. godište), državljanin Bosne i Hercegovine.

U saopćenju se dodaje da su zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo ”neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, o događaju obaviješteni dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona i sudija za prethodni postupak Općinskog suda u Bihaću, prema čijim je naredbama V. M. lišen slobode i izvršen pretres vozila.

  • Osim 16 kilograma opojne droge marihuane, otkrivena je i manja količina opojne droge kokain, kao i određena količina novca. Navedeni i drugi predmeti koji su korišteni kao sredstvo izvršenja krivičnog djela su privremeno oduzeti – navodi se u saopćenju Granične policije BiH.

Osumnjičeni V. M. će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ”neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, biti predat Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima