Tjestenina spada među omiljena jela širom svijeta, a ova pasta sa povrćem ima toliko različitih ukusa da će se dopasti i najvećim gurmanima, piše Blic.
Potrebni sastojci :
– 2 mrkve
– 1 srednji luk
– 3 kašike maslinovog ulja
– 350 g mljevene teletine
– 1 šolje bijelog vina
– 1 konzerva paradajza
– 3 lista lovora, 700 g špageta
– 3 kašike putera
– 2 čena bijelog luka
– 1 ljuta papričica
– 1/2 šolje pavlake za kuvanje
– 100 g rendanog kačkavalja
– so, biber i peršun
Način pripreme:
Mrkvu i luk dobro sameljite u blenderu, i ostavite sa strane.
U većoj i dubljoj tavi zagrijte kašiku ulja, i na njemu propržite teletinu tako da potamni sa svih strana, oko 15 minuta.
Meso stavite na tanjir, i iz tave prospite svu tečnost.
Dodajte preostale dvije kašike ulja, zagrijte i na njemu propržite samljeveno povrće oko 10 minuta na srednje jakoj temperaturi.
Dodajte vino, i kuvajte još 10 minuta, dok polovina ne ispari.
Zatim u tavu vratite meso zajedno sa paradajzom, lovorovim listovima i isjeckanim peršunom.
Smanjite temperaturu, poklopite tavu i ostavite da se kuva oko 40 minuta, povremeno mješajući.
U međuvremenu skuvajte tjesteninu al dente, a u odvojenoj šerpi zagrijte puter i na njemu popržite ispasirani bijeli luk.
Dodajte sjeckanu ljutu papriku i dinstajte još nekoliko minuta.
Na kraju u šerpu sipajte spremljen sos sa mesom (prethodno izvadite lovorove listove), šolju vode od kuvanja špageta i pavlaku za kuvanje.
Kuvajte tri minuta, pa ubacite i pastu. Kuvajte još malo dok se pasta ne skuva do kraja, i sklonite.
Prilikom serviranja na pastu stavite rendani kačkavalj.
BONUS VIDEO: