Sastojci:
- 4 pileća filea
- sol i biber, po ukusu
- višenamjensko brašno
- 6 kašika putera
- 2 kašike ljutike, nasjeckane
- 1 kašika sjeckanog bijelog luka
- 350 ml suvog bijelog vina
- 240 ml pavlake za kuvanje
- 1 kašika sjeckanog svježeg peršuna
- 280 g smrznutog špinata, odmrznutog, ocijeđenog
Priprema:
Piletinu posolite i pobiberite. Uvaljajte je u brašno da se obloži i otresite višak brašna. Rastopite 2 kašike putera u tiganju na srednjoj vatri. Ubacite piletinu i pržite dok ne porumeni, oko 5 minuta po strani. Prebacite na tanjir i pokrijte aluminijumskom folijom da ostane topla.
Rastopite 2 kašike putera u istom tiganju na srednjoj vatri. Dodajte luk i bijeli luk i pržite dok luk ne postane providan, oko 1 minut. Dodajte vino. Povećajte vatru na srednju i dinstajte dok se tečnost ne smanji za polovinu, oko 3 minuta. Dodajte pavlaku i kuvajte dok se sos ne smanji na pola, često mešajući, oko 3 minuta.
Umiješajte peršun. Začinite po ukusu, solju i biberom. Dodajte piletinu i sve nakupljene sokove u sos, te okrenite piletinu da se premaže. U međuvremenu, istopite preostale 2 kašike putera u drugom velikom tiganju na srednjoj vatri. Dodajte špinat i dinstajte dok se ne zagrije. Špinat, po ukusu, začinite solju i biberom. Špinat rasporedite preko tanjira. Stavite piletinu na špinat. Prelijte sosom i poslužite.
BONUS VIDEO:
Izvor: ( aloonline.ba / ffmo.ba )