back to top

Ukusom očaran: Pileći file na italijanski način

spot_img

Sastojci:

  • 4 pileća filea
  • sol i biber, po ukusu
  • višenamjensko brašno
  • 6 kašika putera
  • 2 kašike ljutike, nasjeckane
  • 1 kašika sjeckanog bijelog luka
  • 350 ml suvog bijelog vina
  • 240 ml pavlake za kuvanje
  • 1 kašika sjeckanog svježeg peršuna
  • 280 g smrznutog špinata, odmrznutog, ocijeđenog

Priprema:

Piletinu posolite i pobiberite. Uvaljajte je u brašno da se obloži i otresite višak brašna. Rastopite 2 kašike putera u tiganju na srednjoj vatri. Ubacite piletinu i pržite dok ne porumeni, oko 5 minuta po strani. Prebacite na tanjir i pokrijte aluminijumskom folijom da ostane topla.

Rastopite 2 kašike putera u istom tiganju na srednjoj vatri. Dodajte luk i bijeli luk i pržite dok luk ne postane providan, oko 1 minut. Dodajte vino. Povećajte vatru na srednju i dinstajte dok se tečnost ne smanji za polovinu, oko 3 minuta. Dodajte pavlaku i kuvajte dok se sos ne smanji na pola, često mešajući, oko 3 minuta.

Umiješajte peršun. Začinite po ukusu, solju i biberom. Dodajte piletinu i sve nakupljene sokove u sos, te okrenite piletinu da se premaže. U međuvremenu, istopite preostale 2 kašike putera u drugom velikom tiganju na srednjoj vatri. Dodajte špinat i dinstajte dok se ne zagrije. Špinat, po ukusu, začinite solju i biberom. Špinat rasporedite preko tanjira. Stavite piletinu na špinat. Prelijte sosom i poslužite.

BONUS VIDEO:

Izvor: ( aloonline.ba / ffmo.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima