back to top

VEĆINA ŽENA SE “LOŽI” NA OVO, A NEĆE VAM PRIZNATI: Muškarci nemaju pojma čime mogu da ih dovedu do LUDILA

spot_img

Ako pitate mnoge žene, reći će vam da muškarci često ne znaju šta ih uzbuđuje u krevetu. Da li ste znali da mnoge žene osjećaju uzbuđenje kada vide ruke, odnosno šake muškarca? Ova pojava naziva se kvirofilija i označava osjećaj uzbuđenja ili požude pri pogledu na ruke.

Iako kvirofiliju, odnosno uzbuđenje zbog ruku i šaka, osjećaju i muškarci i žene, ona je daleko zastupljenija kod nježnijeg pola. Mnoge žene smatraju muške ruke vrlo uzbudljivim, i obožavaju da ih gledaju ili dodiruju tokom predigre, a muškarci to i ne znaju!

Na TikToku su pravi hit snimci lijepih muških ruku, i žena koje reaguju na njih. Mnoge korisnice Interneta pokušale su i da objasne zašto ih uzbuđuju muške ruke. Razloga je mnogo, neke od njih navode da im je uzbudljiva snaga, neke vole da vide istaknute vene ili mišiće na podlaktici, neke uzbuđuje pogled na prste i razmišljanje šta će raditi s njima…

Zanimljivo je da osjećaj uzbuđenja pri pogledu na ruke koje su primjetno prošarane venama “vuče” korijen iz evolucije. Indigo Strej Konger, terapeutkinja za seksualne odnose iz Denvera, objašnjava zašto je tako.

“Iz perspektive evolucione biologije, vidljive vene, koje se još nazivaju i vaskularitet, signaliziraju ženi dobro zdravlje i niski procenat masnog tkiva kod muškarca. Vaskularitet je primjetniji ako je muškarac imao fizički napor kao što je vježbanje ili slično, što će žene, ponekad i nesvjesno, protumačiti kao seksualni signal”, objasnila je ona.

To je jedan pogled na stvari, a drugi donosi Nes Kuper, seksološkinja i terapeutkinja – navodi da žene vene na muškim rukama podsjećaju na vene koje se vide na polnom organu, odnosno “ponosu”. Svakako, izazivaju uzbuđenje!

“Ruke su vrlo senzualni dio tijela, ispunjene su nervnim završecima što znači da vrlo erotski doživljavamo dodirivanje, maženje, ili drugi vid poigravanja sa rukama i prstima”, objasnila je Kuperova. Ženama su uzbudljive muške rukeIZVOR: SHUTTERSTOCK

Vaša partnerka možda smatra da su vaše ruke uzbudljive kada se rasplamsaju strasti, ali šta ako vam to još uvijek nije rekla? Ponekad se stidimo da podijelimo sa partnerima šta nas uzbuđuje, a donijeće nam zadovoljstvo.

Uvijek je dobro biti iskren sa partnerom, na taj način se produbljuje ne samo užitak, već i bliskost. Ako su vam ruke uzbudljive, recite svom partneru tačno šta vas čini uzbuđenim kada ih vidite, a zatim mu predložite kako da ih koristi. Maženje, dodirivanje, češkanje, ponekad čak i samo gledanje, mogu da vas dovedu do novog nivoa strasti. 

pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima